• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
De communicatiekoffer
De communicatiekoffer €149,50

De communicatiekoffer


Communicatiehulpmiddelen voor 5 tot 12-jarigen met bijzondere aandacht voor kinderen met autisme
In herdruk, leverbaar in het voorjaar 2024
€149,50
Niet op voorraad
Bestelnummer: 87575
Inhoud: De koffer bevat naast een helder geschreven handleiding, 7 hulpmiddelen (de praatwekker, het praatdoosje, de praatmeter, het stille mondje, de gevoelenskaart, de praatdomino en de praatkaart) en 19 communicatiehulpbladen (stappenplannen gericht op de communicatie). In een stevige kartonnen opbergkoffer (formaat 320 x 225 x 80 mm).
Informatie

In herdruk, leverbaar in het voorjaar 2024

Communicatiehulpmiddelen voor 5 tot 12-jarigen met bijzondere aandacht voor kinderen met autisme

De inhoud van de Communicatiekoffer heeft als doel handvatten en tips te bieden om de communicatie aan te gaan met kinderen die het op dat gebied erg moeilijk hebben. Het ondersteunt gericht bij het communiceren. De koffer bevat naast een helder geschreven handleiding, 7 hulpmiddelen (de praatwekker, het praatdoosje, de praatmeter, de gevoelenskaart, het stille mondje, de praatdomino en de praatkaart) en 19 communicatiehulpbladen (stappenplannen gericht op de communicatie).

Als je met kinderen met autisme in contact komt en je een beetje probeert te begrijpen waar het voor hen om draait, merk je hoe complex het proces van communicatie is. Een woord is niet zomaar een woord, een gebaar is niet zomaar te begrijpen. De meerdere betekenissen van woorden, zinsmelodie en intonatie, gelaatsexpressie, lichaamshouding… het zijn allemaal aspecten die de communicatie moeilijker maken. Daarbij komt nog het sociale aspect van communicatie, de context die ook zorgt voor invulling en betekenis aan wat er gezegd (en niet gezegd) wordt. De Communicatiekoffer sluit aan bij de sociaal-pragmatische invalshoek van de taal. Daarmee wordt bedoeld dat de sociale context van de spontane ervaringen van alle dag van essentieel belang is voor de ontwikkeling van communicatie. (Noens & van Berckelaer-Onnes, 2002)

Chantal Barten heeft zich als logopedist toegespitst op dit thema. Zij wil de kinderen met wie zij werkt zo goed mogelijk ondersteunen. Haar insteek is vooral heel praktisch van aard: Hoe kan ik de kinderen helpen te communiceren? Hoe kan ik hen helpen om zich uit te drukken en begrepen te voelen? Zij is hierbij uitgegaan van een handelingsgerichte en ervaringsgerichte benadering; de specifieke hulpvraag van het kind staat centraal! Chantal hoopt dat de Communicatiekoffer ook een bijdrage kan leveren aan passend en onderwijs. Als we erin slagen om meer kinderen te begrijpen en vervolgens rekening kunnen houden met hun behoeften, krijgen zij ook meer kansen zich volgens hun eigen mogelijkheden te ontwikkelen.

Sommige hulpmiddelen uit de Communicatiekoffer focussen op onderliggende vaardigheden om de communicatie in goede banen te leiden, andere zijn bedoeld om de beleving van het kind expliciet te structureren. De hulpmiddelen kunnen ook breder worden ingezet dan enkel voor kinderen met autisme. Ze ondersteunen alle kinderen bij wie de communicatie niet vanzelfsprekend verloopt.

De fluisterfoon/WhisperPhone dient apart erbij besteld te worden. 
• WhisperPhone Junior bestelnummer 80276
• WhisperPhone Senior bestelnummer 80277

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »