• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Ontsnapt!
Ontsnapt! €18,99

Ontsnapt!


Samenleesboeken
In dit boek staan verhalen en moppen
Theaterlezen over toen
€18,99
Bestelnummer: 88771
Inhoud: Theaterlezen: In dit boek staan verhalen en moppen. 19 teksten voor 2 rollen. 6 teksten voor 3 rollen. 4 teksten voor 4 rollen. 1 tekst voor 5 rollen. 65 pagina`s, formaat 245 x 170 mm.
Informatie

Bij theaterlezen, ook wel toneellezen genoemd, nemen twee lezers (of meer) de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor

De lezers voeren eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder podium, decor, grootse gebaren of rekwisieten. De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen, zodat de lezers elkaar steeds afwisselen.

Theaterlezen is leuk voor iedereen: jong en oud en goede en minder goede lezers. De meerwaarde voor zwakke lezers is de kans op succeservaringen bij het lezen. Theaterlezen is evidence based geschikt als leesinterventie. Theaterlezen bevordert het 'vloeiend lezen' (lezen met begrip en intonatie) en het leesplezier. In de theaterleesboeken vind je boeiende verhalen. Je leest de boeken samen, hardop. Met je vrienden, je ouders, juf of meester, je buren, kijk zelf maar. Ieder leest zijn eigen rol. En dat kan op school, op de camping, bij de scouting, tijdens een feestje. Of gewoon lekker thuis op de bank. Wat je nodig hebt? Dit boek, je stem, één of meer meelezers en… publiek. En dan? Applaus voor jou! Met tips voor een succesvol optreden. Uit de reeks theaterlezen: 

• korte los van elkaar te lezen grappige teksten, voor 2, 3 of 4 rollen • verschillende genres in teksten: moppen, gedichten, informatieve teksten, verhalen en telefoongesprekken • duidelijke layout, waarin er voldoende bladwit is en de rollen duidelijk van elkaar zijn onderscheiden • prettig leesbare letter (Arial), ook voor kinderen met dyslexie • gelijkwaardige beurtname • voldoende lengte in de passages om tot vloeiendheid te komen • leuk voor goede én zwakke lezers • meerwaarde voor zwakke lezers: stimuleert het lezen met intonatie, vloeiendheid, betrokkenheid, leesbegrip, leesplezier • geschikt voor school, thuis, RT, logopedie- en dyslexiepraktijk 

In dit boek staan verhalen en moppen. Over Romeinse soldaten, over een ontsnapping in een boekenkist, over kinderen die in een fabriek werken, over een partijtje voetbal tijdens de Tweede Wereldoorlog en nog veel meer. De verhalen zijn soms grappig, soms spannend en soms ontroerend. En ze gaan allemaal over toen!

De 20 verhalen en 10 moppen in dit historische theaterleesboek zijn los van elkaar te lezen. Onderin elk verhaal is in een informatief blokje tekst de historische context van de dialoog te lezen. De verhalen geven een goed beeld van het dagelijkse leven van kinderen in de verschillende perioden. De teksten kunnen aansluiten bij een geschiedenisles, maar kunnen omgekeerd ook heel nieuwsgierig maken naar een periode. Geschikt om samen te lezen, maar juist ook om - na het oefenen - mee op te treden in de klas of thuis. Met tips voor theaterlezen.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »