• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Gesprekskaarten Executieve Functies
Gesprekskaarten Executieve Functies €29,95

Gesprekskaarten Executieve Functies


Per executieve functie zijn er 5 stellingen
Te gebruiken vanaf 7 jaar
Ook is er van iedere executieve functie een categoriekaart
€29,95
Bestelnummer: 89800
Inhoud: Deze set bevat 69 kaarten (formaat 105 x 75 mm). Een inlogcode waarbij je toegang krijgt met daarin: een uitgebreide startershandleiding; de informatiekaarten als PDF, zodat je deze in A4 kunt printen; de doorvraagvragen per executieve functie; een lijst met spellen die je kan gebruiken om de executieve functies te trainen. Verpakt in een stevige kartonnen opbergdoos (formaat 110 x 85 mm).
Informatie

Per executieve functie zijn er 5 stellingen die te gebruiken zijn voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en er is van iedere executieve functie een categoriekaart inbegrepen

Door in gesprek te gaan met elkaar kom je er achter welke hulpvraag er speelt en kun je samen inzichtelijk maken wat er al goed gaat en wat er beter kan. Wat zijn executieve functies en waarom is het belangrijk om hieraan te werken? Executieve functies zijn 11 vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen slagen in het leven: * op school * in je werk * in relatie tot anderen * in je persoonlijke leven.

De 11 executieve functies zijn: Denkvaardigheden 1. plannen 2. organiseren 3. timemanagement 4. werkgeheugen 5. metacognitie Gedragsvaardigheden 6. reactie-inhibitie 7. emotieregulatie 8. volgehouden aandacht 9. taakinitiatie 10. flexibiliteit 11. doelgericht doorzettingsvermogen

De stellingen op de kaarten nodigen uit om tijdens het (kind)gesprek helder te krijgen waar de leerling al goed in is en waar er verbeterpunten mogelijk zijn. De leerling wordt betrokken bij zijn eigen leerproces waardoor de motivatie om te werken aan de verbeterpunten wordt vergroot.

Hoe kun je de kaarten gebruiken? Dit is één van de mogelijkheden: De hulpvraag luidt: “Het lukt niet om zijn weektaak af te krijgen en doet dit dan op het laatste moment, waardoor hij en wij daar stress van hebben.” De coach pakt de gesprekskaarten met het onderdeel Plannen erbij en bespreekt de stellingen die hier op staan. Door gebruik te maken van doorvraagvragen wordt bekeken waar het plannen niet goed lukt. Uit het gesprek met het kind blijkt dat hij wél heel goed is in het inpakken van zijn voetbaltas en zijn eigen koffer. In die situatie kan hij dus plannen. Je kunt nu gaan bespreken met het kind hoe hij de overgang gaat maken van het inpakken van je voetbaltas naar het plannen van je huiswerk. Het kan ook zijn, dat het probleem meer ligt in het missen van overzicht. Dan kun je bijvoorbeeld de timemanagement-kaarten erbij pakken. Zowel het kind als jij krijgen op deze manier goed inzicht waaraan je gaat werken met elkaar. Voorbeelden van een stelling op een gesprekskaart plannen:
- Ik weet welke opdracht ik als eerste moet doen
- Ik voel het wanneer ik het te druk heb
- Ik heb mijn weektaak meestal op tijd af

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »