• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Spel Executieve Functies
Spel Executieve Functies €49,95

Spel Executieve Functies


Spelenderwijs oefenen met executieve functies om leerlingen zelf aan de slag te laten gaan en executieve vaardigheden te trainen
€49,95
Bestelnummer: 89803
Inhoud: Het spel bestaat uit een los spelbord (formaat 420 x 300 mm) en een doos (formaat 200 x 115) met daarin een dobbelsteen, 6 pionnen, 55 opdrachtkaarten (formaat 105 x 75 mm), vijf pas-kaarten, inclusief handleiding en voorzien van een stevig elastiek. Per executieve functie zijn er vijf opdrachten. De opdrachten zijn zo geformuleerd dat ze aanzetten tot actie en de verschillende executieve vaardigheden geoefend worden.
Informatie

Spelenderwijs oefenen met executieve functies om leerlingen zelf aan de slag te laten gaan en executieve vaardigheden te trainen

Even nadenken voordat je iets doet of zegt, je emoties onder controle kunnen hebben, je flexibel opstellen als iets anders gaat dan dat je verwachtte, zorgen dat je werk klaar krijgt, de juiste spullen op bepaalde momenten bij je hebben, doorzetten ook als iets tegenvalt... In al die situaties maak je gebruik van je executieve functies. Het ontwikkelen van deze functies brengt rust en regelmaat in je hoofd.

Het is belangrijk dat leerlingen al van jongs af aan, deels bewust, de executieve vaardigheden kunnen oefenen. Spelenderwijs oefenen de leerlingen de 11 executieve functies om zo stapje voor stapje de executieve vaardigheden te verwerven. Denk er aan: de leerlingen oefenen bijna nooit één geïsoleerde executieve vaardigheid. Bij iedere opdracht of vraag staat er echter maar één centraal.

Een goede ontwikkeling van executieve vaardigheden heeft veel invloed op de schoolprestaties. Het is zelfs een betere voorspeller van schoolsucces dan intelligentie. Een goede reden om met de oefeningen en opdrachten aan de slag te gaan.

Voor wie: Leerlingen in groep 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen in groepjes met de op de kaarten beschreven opdrachten aan de slag. Voor 1 op 1 begeleiding kan dit spel ook goed ingezet worden.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »