• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Aap leest een letter
Aap leest een letter €19,50

Aap leest een letter


Prentenboek
In ‘aap leest een letter’ krijgt elke klank zijn eigen verhaaltje
Isabelle Gielen
€19,50
Bestelnummer: 89205
Inhoud: Klanken en letters leren met aap. Prentenboek 88 pagina's, hardcover.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie

In ‘aap leest een letter’ krijgt elke klank zijn eigen verhaaltje
Isabelle Gielen met illustraties van Jan Van Lierde

Als specialist in beginnende geletterdheid weet Isabelle Gielen als geen ander op welke manier je een kind het leren van letters het best kunt aanreiken. Het alfabet is daarbij niet het meest logische werkinstrument. Want de a van appel is niet dezelfde a als de aa die je hoort in avond, en de e van emmer is niet dezelfde e als de ee die je hoort in egel. Daarom groeide het idee een letterboek te maken waarbij niet wordt uitgegaan van het alfabet, maar van de manier waarop kinderen leren lezen. De keuze van de klanken die aan bod komen is weloverwogen, net als de volgorde waarin ze aan bod komen. Dit boek begint daarom niet met de a, maar met de k en de i. Want het eerste woordje dat veel kinderen leren op school, is ‘ik’. Dit boek sluit dus mooi aan bij de leesmethodes die op school gebruikt worden. Lees dus zeker de lessuggesties die Isabelle opstelde bij dit boek. In aap leest een letter krijgt elke klank zijn eigen verhaaltje. En tussen die verhaaltjes door komen sommige verhaallijnen af en toe samen. Opeens zie je de kameleon met de bonte sokken van de k weer opduiken bij de s, waar hij een stevig gesprek voert met de slang die de sieraden van de koning wil stelen. In elke prent kun je op zoek gaan naar de klank die centraal staat. Zo wordt letters leren ook leren kijken, ontdekken en genieten van de grapjes in het verhaal en de illustratie. Veel plezier met het ontdekken van klanken, letters en gekke dieren!

Dit is geen gewoon boek met het alfabet.
Dus zeg niet aa, bee, see, dee, ee tot zet.
Doe s zoals een slang die sist
en m zoals bij een taart die heel lekker is.
Soms horen letters bij elkaar.
Dan krijg je klanken als eu, oe, ui, ch en ng, echt waar.
Lees in dit boek over elke letter een verhaal
en ontdek zo alle letters en klanken van onze taal.

‘aap kiest een kaart‘ is het spel bij dit succesvolle boek ‘aap leest een letter‘! Deze speldoos bevat alles wat je nodig hebt om spelend én educatief verantwoord klanken en letters (aan) te leren.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »