• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Wijzer met klanken en letters
Wijzer met klanken en letters €49,95

Wijzer met klanken en letters


Alle facetten van fonologisch bewustzijn in één spel
Aandacht voor letterkennis
Visuele ondersteuning
€49,95
Bestelnummer: 88207
Inhoud: 5 stevige spelborden en een kunststof wijzer. 218 opdrachtkaarten zijn verdeeld over 12 spelcategorieën (vaardigheden). De persoonlijke scorekaart, diploma en de handleiding maken het spel compleet. In een kartonnen opbergdoos (330 x 290 mm).
Informatie

Hét spel om spelenderwijs het fonologisch bewustzijn te verbeteren!

• Alle facetten van fonologisch bewustzijn in één spel• Aandacht voor letterkennis • Thema dieren staat centraal • Visuele ondersteuning met plaatjes, symbolen en letters • Aan te passen aan het niveau van kinderen met de verschillende spelborden • Te gebruiken in groepjes of individueel

Een onvoldoende fonologisch bewustzijn en letterkennis bij kleuters heeft een grote invloed op het aanvankelijk leesproces. Het spel Wijzer met klanken en letters daagt kleuters op een speelse manier uit om bezig te zijn met beginnende geletterdheid in al zijn facetten. Wijzer met klanken en letters is bedacht en ontwikkeld door Christel Mientjes en Daniëlle Wijdemans. Beide auteurs hebben een logopedische achtergrond met specialisatie kleuters en beginnende geletterdheid.

Het spel bestaat uit 11 vaardigheden met een opbouwende moeilijkheidsgraad: passief en actief rijmen, analyse en synthese op klankgroep en klankniveau, woorden bedenken met letters en spelen met woorden (manipulatie). Naast een spelbord met alle vaardigheden zijn er drie spelborden met een cluster van 4 deelvaardigheden, waardoor kan worden aangesloten bij verschillende niveaus van fonologisch bewustzijn. Daarnaast is er één spelbord waarmee het brein en het lijf geactiveerd kunnen worden voor de oefeningen.

Door te draaien aan de wijzer weet je welke kleur opdrachtkaart je moet pakken. De opdracht wordt vervolgens uitgevoerd en nagekeken (meestal staat het antwoord op de achterkant). Wanneer het antwoord goed is, mag bij deze vaardigheid een rondje gekleurd worden op de persoonlijke scorekaart (download). Is de scorekaart vol (of een deel ervan), dan ben je ‘Wijzer met klanken en letters’ en krijg je een diploma (download).

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »