• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Spellingsprint 6/7/8
Spellingsprint 6/7/8 €218,95

Spellingsprint 6/7/8


IB-/RT set
Niveau groep 6, 7 en 8
Automatiseren van spellingscategorieën
€218,95
Bestelnummer: 88607
Inhoud: Weekkaarten voor 50 weken. Categorieënkaarten met afbeelding en tekst. 5x 8 soorten, zodat 5 leerlingen tegelijkertijd kunnen oefenen. Categorieënkaarten zonder afbeelding, met tekst. Visuele dicteekaartjes, 5 doosjes (per 10 weken, 1 doosje): 1 klankenkaart, 1 (kopieerbaar) dicteeblad, 5 regelkaarten (in 5-voud), 6 kaarten met de beschrijving van de spellingcategorieën, 29 werkbladen, antwoordkatern (in 4-voud). Verpakt in stevige kunststof opbergdoos inclusief handleiding.
Informatie

Kant-en-klaar pakket voor remediëring (voor 50 weken) voor het verkleinen en wegwerken van grote spellingachterstanden

Spellingsprint is een kant-en-klaar RT-aanpak voor het automatiseren van spellingscategorieën. Het doel van dit pakket is het automatiseren en inslijpen van de spellingcategorieën van groep 6, 7 en 8, zodat leerlingen op de zorgniveaus 2 en 3 auditief (en ook visueel) aangeboden woorden uit het hoofd kunnen opschrijven. Bij veel kinderen verloopt het automatiseren van de kennis van spellingsregels moeizamer. Dit vraagt om expliciete training van:
• categoriewoorden
• regelwoorden
• verdelen in lettergrepen en afbreekregels
• aaneenschrijven of los schrijven van woorden en hoofdlettergebruik

Spellingsprint traint, volgens een strak schema en met een vaste opbouw, de bovenstaande aspecten. Elke training bevat herhaling van de geleerde woorden. Vanaf het begin van de training wordt er ook op elke oefendag gewerkt aan een systematische opbouw, die leidt tot het correct spellen. Spellingsprint oefent de kernonderdelen van spelling van de niet-werkwoorden volgens een vaste structuur en met veel herhaling. Het programma omvat woorddictees, zinsdictees en extra oefeningen, zoals het verdelen van woorden in klankgroepen, hoofdlettergebruik, het afbreken van woorden in lettergrepen en oefeningen voor het aaneenschrijven of los schrijven van woorden. De woorddictees en zinsdictees worden auditief aangeboden. De meest voorkomende weetwoorden worden ook visueel met behulp van kaartjes aangeboden. Kinderen kunnen deze woorden in tweetallen samen oefenen.

Spellingsprint bestaat uit een kant-en-klaar RT-pakket voor 50 weken. Kinderen oefenen 3 keer per week 30 minuten met de oefenstof. Door te herhalen en uit te smeren kun je 2 jaar oefenen met het materiaal. Spellingsprint vraagt nauwelijks voorbereiding en kan, na een instructie onder begeleiding van een gekwalificeerde professional, ook begeleid worden door onderwijsassistenten en deels zelfs door ouders of stagiaires. Kinderen ontwikkelen met behulp van Spellingsprint een groter spellingbewustzijn en leren spellingregels automatiseren.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »