• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Klaas Konijn is weg
Klaas Konijn is weg €14,90

Klaas Konijn is weg


Prentenpraatboek
Om korte gesprekjes uit te lokken
€14,90
Bestelnummer: 88482
Inhoud: 40 pagina's.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie

Wat is een prentenleesboek?
Joke de Jonge

Misschien is het even wennen om in een prentenboek tekst uit een leesboekje aan te treffen? Die combinatie is bewust gekozen, omdat beelden kinderen heel snel aanspreken. De losse woorden erbij prikkelen hen om spelenderwijs aan het lezen te slaan. Omdat de meeste jonge kinderen van herhaling houden, zullen zij al snel de hele tekst zelf lezen.

Dit boek is voor iedereen die van prachtige prentenboeken houdt. Daarnaast helpt de vorm van een prentenleesboek jonge nieuwkomers spelenderwijs hun weg te vinden in een nieuwe taal en zijn zij er snel mee aan de praat te krijgen. Het concept ervan is in de praktijk ontwikkeld. De losse woorden zijn, behalve snel door hen zelf te lezen,  ook om korte gesprekjes uit te lokken. Met het aangrijpen van woorden als troost, buren en blij is het boek als prentenpraatboek te gebruiken.

Voor wie actief is in het nieuwkomersonderwijs of als voorleesvrijwilliger, is digitaal  instructie beschikbaar hoe het meeste uit een prentenleesboek te halen is. Ouders van nieuwkomers en anderen die lezen lastig vinden, kunnen dit boek ook snel (voor)lezen door de eenvoudige taal.

Klaas konijn is weg
Kim heeft een konijn.
Het konijn heet Klaas.
Op een dag is Klaas weg.
Kim en Mark gaan zoeken.
De dieren Adje en Otje zoeken ook.
Dan ruikt Adje iets.
‘Kom mee!’ roept hij naar Otje.
Wat ruikt Adje toch?

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »