• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Kijk de komma!
Kijk de komma! €49,90

Kijk de komma!


Met deskundige achtergrondinformatie
Nuttige tips en veel werkbladen
En veelzijdige spelborden
€49,90
Bestelnummer: 89299
Inhoud: 144 pagina’s en benadert het kommabegrip met Muizenstapjes, geeſt toegang tot 30 kleurige spellen en 4 onthoudkaarten, is geschikt voor groep 6 en ouder, voor dyscalculie en speciaal basisonderwijs.
Informatie

Nieuwe inzichten om kinderen vlot te leren rekenen met kommagetallen
Hilde Heuninck, Dagmar Mahieu en Valerie Van den Brande

Therapeuten, leerkrachten en remedial teachers weten dat niet alleen zwakke rekenaars het moeilijk hebben met kommagetallen. In dit nieuwe praktische boek bundelen de drie auteurs hun jarenlange praktijkervaring om kommagetallen uit het verdomhoekje te halen. Kijk, de komma! is een werkinstrument, naast uw methode. Het levert deskundige achtergrondinformatie, nuttige tips en een schat aan speelse werkbladen en veelzijdige spelborden zodat kinderen weer met plezier aan het kommarekenen gaan.

Uit de praktijk Als begeleider van kinderen met een specifieke leer- of rekenproblematiek stak Hilde Heuninck vaak evenveel op van de kinderen als de kinderen van haar. Door goed te luisteren en juist te observeren leerde ze het onderscheid te zien tussen angst en twijfel, tussen onzekerheid en onmondigheid, tussen niet kunnen en niet durven. Met deze constante zekerheid: alle kinderen willen! Alleen lukt het niet altijd. Rekenen met kommagetallen is niet eenvoudig. En met trucjes alleen red je het niet. Het gaat om inzicht en begrip.

Elke nieuwe rekenmethode zoekt telkens opnieuw naar de beste oplossingen, maar desondanks struikelen niet alleen rekenzwakke kinderen over die koppige kommagetallen! Dat is niet zo verwonderlijk: het kommarekenen nadert immers de grensovergang naar de wiskunde - het werken met tastbaar materiaal wordt hier al vervangen door het meer abstracte tekenen. Het uitgangspunt van Hilde’s aanpak blijſt hoe dan ook gehandhaafd: eerst bij het kind het inzicht uitlokken, daarna dit inzicht op speelse wijze inoefenen. Om die reden biedt Kijk, de komma! u ook een schat aan kleurige spellen en veelzijdige werkbladen. Waar het allemaal op aan komt, is het verlossende ‘Yes!’ als een kind opnieuw in zichzelf gaat geloven.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »