• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Bordspel Kikkerbecool
Bordspel Kikkerbecool 99,-

Bordspel Kikkerbecool


Sociale vaardigheden
Goede manieren
Opkomen voor jezelf
Omgaan met pesten en plagen
€99,- €99,00
Bestelnummer: 89076
Inhoud: 1 spelbord van 700 bij 500 mm, 160 kaartjes met vragen: Kom op voor jezelf (assertiviteit 40x), Cool (sociale vaardigheden 40x), Doe normaal (goede manieren 40x), Pesten en plagen (omgaan met pesten en plagen 40x), 2 dobbelstenen, 6 pionnen en 40 fiches. Verpakt in een stevige kartonnen doos.
Informatie

Een spannend bordspel waar je met elkaar over 4 vaardigheden discussieert: sociale vaardigheden, goede manieren, opkomen voor jezelf en omgaan met pesten en plagen

Dit is een bordspel waar je wijzer van wordt. Geef je mening en beantwoord de vragen die op de kaartjes staan en verdien fiches. Laat je hersens kraken en bedenk wat een CooleKikker zou antwoorden. Een CooleKikker kan goed met andere kinderen omgaan maar komt ook voor zichzelf op, heeft goede manieren en laat zich niet op de kast jagen door plagen of pesten.

Met minimale instructie kunnen 2 tot 6 kinderen het spel zelfstandig spelen (maar het is nog leuker als een hele klas het spel speelt; bijvoorbeeld 6 groepjes van 5 kinderen. Dan kunnen ze samen overleggen welk antwoord ze geven en een situatie in een toneelstukje naspelen. Sommigen spelen dan bijvoorbeeld de pestkoppen en een ander laat zien wat hij zou doen). Wanneer de groep een antwoord waardeert, wordt een fiche gegeven aan degene die zijn mening heeft gegeven. Het spel kan gespeeld worden door kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar ook brugklassers en oudere leerlingen vinden het erg leuk om met elkaar te discussieren over de verschillende onderwerpen. Het spel is een reis door zee op weg naar de CooleKikker, die lekker op het strand ligt. Terwijl je stormen trotseert, dwars door de haaien en de krokodillen laveert, over de nijlpaardenbrug springt en het orakel van de vulkaan raadpleegt, geef je antwoord op de vragen van de rode, groene, gele of blauwe kaartjes die door de andere kinderen worden voorgelezen en zo kun je een fiche verdienen. Degene die het eerste bij de CooleKikker is aangekomen heeft gewonnen maar daarna ga je natuurlijk wel een vriendje helpen die nog niet zover is! Degene die de meeste fiches heeft is de vragenkampioen.

Op verzoek van veel scholen, staan er geen mogelijke antwoorden meer onder op de kaartjes. De kinderen vonden namelijk dat ze precies die antwoorden moesten geven. Zonder deze antwoorden onder op de kaartjes, ontstaat er een vrije discussie over allerlei dagelijkse situaties. CooleKikker kan ook met kleuters gespeeld worden. Het is een leuke manier om met een hele groep het spel te spelen zonder dat de kinderen kunnen lezen. Laat de kinderen in een kring zitten rond 4 tegen elkaar geschoven tafeltjes waar het bordspel op ligt. De juf kiest de route. Om de beurt mag een kind met de dobbelsteen gooien en met de pion lopen. De juf leest dan een kaartje voor en de kleuters die een antwoord weten mogen hun vingers opsteken. De kinderen kunnen dan een voor een hun antwoord vertellen of met elkaar voordoen wat ze in de gevraagde situaties zouden doen. Aantal spelers: 2-30. Spelduur: 20-45 minuten

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »