• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR

Opgekikkerd


Vrolijk bordspel
Faalangstige-, pieker- en dwanggedachtes uit de donderwolkjes te veranderen in opkikkertjes
€75,- €75,00
Bestelnummer: 89078
Inhoud: 1 spelbord, kaartjes met vragen en 3 spelvormen, 2 dobbelstenen en 6 pionnen. Inclusief handleiding. Verpakt in een stevige kartonnen doos.
Informatie

Een vrolijk bordspel voor kinderen die alleen maar denken aan wat er mis kan gaan

Met dit kleurrijke Coole Kikker spel leren ze de faalangstige-, pieker- en dwanggedachtes uit de donderwolkjes te veranderen in opkikkertjes. Heb jij ook vaak allerlei dwang –en piekergedachtes? Met dit spel leer je je bange gedachtes over school, vriendjes, sport, dwanggedachtes en van allerlei andere dingen, te veranderen in opkikkertjes. Zo kun je moeilijke situaties beter aan! Wanneer je met dit spel oefent om rustig en normaal te denken, train je jezelf om mentaal sterker te worden. In plaats van te denken aan alles wat er mis zou kunnen gaan, leer je door positieve, maar wel realistische gedachtes, zogenaamde opkikkertjes, je angsten aan te pakken. Na een proefrondje in het deksel, begin je natuurlijk bij de start. Je klimt uit de put en gaat op weg naar de finish. Je loopt langs de zee, over het strand of door de jungle. Kies je eigen route of allemaal een andere route. Als je op een gekleurde stip komt, pak je een kaartje van dezelfde kleur en lees je hardop de bange gedachte die in het wolkje staat.

Daarna bedenk je een opkikkertje waardoor je zo’n situatie beter aan zou kunnen. Wanneer je denkt dat je een goede opkikker hebt bedacht, zeg je hem hardop. Daarna leg je het kaartje voor je neer. Op de achterkant staat een voorbeeld van een dergelijk opkikkertje maar dat is maar een ideetje want misschien weet jij zelf nog een veel beter opkikkertje te bedenken! Wanneer je aan de pijl mag draaien, kun je in de doos lezen wat jouw opdracht is, bijvoorbeeld ‘Doe een wens’, ‘Vertel iets goeds over jezelf’ of ‘ Wat is jouw beste opkikker?’ Degene die de meeste piekerkaartjes heeft veranderd in opkikkertjes is de winnaar! Laat je hersens knarsen en kraken en bedenk hoe je al die bange gedachtes kunt veranderen in helpende gedachtes! Na afloop kies je uit de kaartjes die je hebt verzameld, een gedachte uit, die je zelf wel eens hebt. Je mag ook een kaartje uitkiezen waarvan je denkt dat een van de anderen die misschien ook wel eens heeft. Geef elkaar dat kaartje en praat er kort over. Zo merk je dat iedereen wel eens bang kan zijn en dat niet erg is. Je kunt daar wel iets aan doen! In de bijgevoegde informatie lees je meer over faalangst, hoe het te herkennen is en wat je eraan kan doen. Deze informatie is geschreven voor kinderen, ouders, leerkrachten en kindertherapeuten.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »