• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Begrijpend lezen op de basisschool
Begrijpend lezen op de basisschool 27,-

Begrijpend lezen op de basisschool


De tekst centraal
Kees Vernooy
€27,- €27,00
Bestelnummer: 89933
Inhoud: 186 pagina's. Kees Vernooy. De tekst centraal.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie

De tekst centraal

Het belang van goed kunnen begrijpend lezen is groot, zowel voor de toekomst van de leerlingen als voor de samenleving. In de praktijk is begrijpend lezen een complexe vaardigheid waarmee veel kinderen in Nederland en Vlaanderen moeite hebben. Toch is het een vaardigheid die ze later nodig hebben om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven.

Dit boek biedt leraren en scholen handvatten om het leesonderwijs in kaart te brengen en te verbeteren. Belangrijke vragen zijn:

• Krijgt (begrijpend) lezen voldoende en op een goede manier aandacht in onze school?
• Hoe kan het beter?
• Komt kennisontwikkeling in onze school voldoende aan bod?

Verder wordt ingegaan op factoren die het begrijpend lezen als proces sterk beïnvloeden, zoals de rol van vloeiend lezen, woordenkennis, tekstkennis en het kunnen monitoren van het proces van begrijpend lezen. Ook wordt stilgestaan bij de rol van de tekst, want leerlingen hebben uitdagende niet te gemakkelijke teksten nodig. Naast leesinhoudelijke zaken is er ook aandacht voor hoe het beste expliciet en motiverend onderwijs in het begrijpen van teksten kan worden gegeven.

Dit boek is geschikt voor het verbeteren van de praktijk van begrijpend lezen in scholen, maar kan ook gebruikt worden in opleidingen en bij nascholingsactiviteiten.

Dr. Kees Vernooy was als wetenschappelijk projectleider betrokken bij diverse bekende Nederlandse leesprojecten, zoals het Expertis-project Stap voor stap beter begrijpend lezen en het succesvolle Enschedese Lees- en rekenverbetertraject, dat een sterke verbetering van de leesresultaten van de leerlingen liet zien. Vernooy is een pleitbezorger voor op wetenschappelijke kennis gebaseerde onderwijsvernieuwingen.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »