• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Anders leren denken met Vincenzo het vuurvliegje
Anders leren denken met Vincenzo het vuurvliegje 21,-

Anders leren denken met Vincenzo het vuurvliegje


Dierenverhalen voor cognitief gedragstherapeuten die werken met jonge kinderen
Juliette Liber
€21,- €21,00
Bestelnummer: 88497
Inhoud: 96 pagina's.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie

Dierenverhalen voor cognitief gedragstherapeuten die werken met jonge kinderen
Juliette Liber

In acht verhalen staan jonge dieren met menselijke karaktertrekken en denkpatronen centraal. Zij hebben onhandige gedachten waar ze op een of andere manier in hun dagelijks leven last van ondervinden. Vincenzo, een klein vuurvliegje, gidst de verschillende dieren door moeilijke onderwerpen en niet-helpende denkpatronen heen. De inhoud sluit daardoor aan bij de beleving van kinderen van 6 tot en met 9 jaar.

Moeilijke onderwerpen worden bespreekbaar gemaakt met behulp van de vragen en suggesties om verder te praten aan het eind van ieder hoofdstuk. De verhalen zijn dan ook een kapstok om op eenvoudige en speelse wijze via cognitief gedragstherapeutische technieken met de kinderen te werken aan het veranderen van hun denkpatronen.

Opvoeders zoals ouders, leerkrachten en hulpverleners kunnen de verhalen ook in een preventief kader aanbieden aan kinderen zonder gedrags- en/of sociaalemotionele problemen of kinderen met lichte problematiek. Het boek is dan een interactief verhalenboek met verdiepende vragen, met als doel kinderen te helpen zicht te krijgen op hun denkwereld. De verhalen laten zien hoe hun denken van invloed is op hun gevoel en gedrag en geven handvatten om deze zelf of met hulp te beïnvloeden.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »