• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Waar komt het vandaan?
Waar komt het vandaan? €59,80

Waar komt het vandaan?


Het laatste plaatje toont het eindprodukt, maar waar komt het vandaan?
Door middel van vragen te stellen leren kinderen waar het vandaan komt
€59,80
Bestelnummer: 89357
Inhoud: 12 langwerpige kunststof stroken; 6 met groene vakjes, 6 met gele vakjes, 36 kunststof kaartjes, inclusief handleiding. In een kartonnen doos. Vanaf 5 jaar.
Informatie

Het laatste plaatje toont het eindproduct, maar waar komt het vandaan?

Om deze activiteit zinvol en met de focus op de zintuigen in te leiden en in het kader van belevend leren, is het natuurlijk helemaal top als u de kinderen kunt laten kennismaken met gedroogde theeblaadjes, hen kunt laten ruiken aan koffieboontjes of hen ongesponnen wol kunt laten voelen. Ook boetseren met was of een echte waskaars maken is een ontdekking en waarom eens niet zelf graan malen en tot slot proeven van een lekker zelfgemaakt kopje chocolademelk van echte cacao.

Daarna kan de spelactiviteit gestart worden. Geef een groepje kinderen in een eerste spelronde de 6 langwerpige stroken met groene vakjes en de daarbij horende 18 losse kaartjes (met groene stip). Geef in een tweede spelronde de andere stroken en kaartjes. Laat de kinderen het eindproduct goed bekijken en stel dan de vraag ‘Waar komt onze kaas en melk vandaan?’ De kinderen sorteren de losse kaartjes bij elk eindproduct en proberen ze dan in de goede volgorde te leggen.

De volgorde op de stroken met groene vakjes: Graan groeit tot in de zomer en dan wordt het machinaal geoogst, het wordt tot meel gemalen zodat je er brood mee kunt bakken. De theeplant groeit in een bijzondere omgeving, hij wordt met de hand geoogst en daarna gedroogd, de gedroogde thee wordt in theezakjes gedaan dat we in een kopje hangen. Koeien staan in de weide om te grazen, ’s avonds worden koeien gemolken, de melk wordt opgehaald en verwerkt in een fabriek tot kaas, melk, boter enz. De koffieplant heeft rode bessen die worden geoogst en gebrand tot koffiebonen en dan vermalen zodat je koffie kan zetten. Schapen vertoeven in de wei en worden in de zomer geschoren, de wol wordt gesponnen tot draad en de draden worden opgerold tot bolletjes wol waarmee je een lekkere warme trui kunt breien. Rijstplantjes worden in water aangeplant, dan groeien ze drie maanden tot ze aren hebben. Dan wordt de rijst geoogst, de korrels worden eruit geslagen en in zakken gedaan. Nadat we rijst hebben gekookt kunnen we hem opeten.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »