• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Taal in het kwadraat
Taal in het kwadraat €27,50

Taal in het kwadraat


Kinderen met TOS beter begrijpen
Constance Vissers, Jet Isarin, Daan Hermans & Ina Jekeli
€27,50
Bestelnummer: 88990
Inhoud: 140 pagina’s, formaat 240 x 170 mm.
Informatie

Kinderen met TOS beter begrijpen
Constance Vissers, Jet Isarin, Daan Hermans & Ina Jekeli

Veel kinderen met TOS hebben grote problemen in de interactie met anderen. Sommige kinderen zijn onzeker en teruggetrokken, anderen worden snel boos. Vaak hebben ze moeite met het aangaan en onderhouden van vriendschappen. Kinderen met TOS zitten dan ook vaak niet lekker in hun vel. Wat gaat er nu schuil achter deze problemen in de sociale interactie en het welbevinden? Voor een antwoord op deze vraag kijkt Taal in het kwadraat door een neuropsychologische bril naar kinderen met TOS. Gedrag wordt ontrafeld in termen van (innerlijke) taal, executief functioneren, Theory of Mind en omgevingsfactoren.

De blik door deze bril en de voorbeelden uit zorg en onderwijs zijn een inspiratiebron voor iedereen die werkt met kinderen met TOS.

• 'Zowel voor ouders als professionals in het onderwijs en de zorg is dit een zeer informatief boek om meer inzicht in het gedrag van deze kinderen te krijgen. Taal in het kwadraat leidt tot meer begrip en bevat praktische voorbeelden met handvaten.' – Vakblad Vroeg

• 'De auteurs behandelen voorbeelden van een kind met TOS en leggen de nadruk op de bewustwording bij hulpverleners. Zij geven richtlijnen in het kader van onderwijs, zorg en opvoeding, waarbij zij vertellen wat wel en niet wenselijk is in het gedrag van de professional.' – NBD Biblion

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »