• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Gesprekstool ENGAGE
Gesprekstool ENGAGE €98,50

Gesprekstool ENGAGE


Maakt de hulpvraag van ouders voor hun jonge kind (2-8 jaar) met TOS visueel en concreet
Evalueert doelen voor communicatieve redzaamheid, samen met ouders
€98,50
Bestelnummer: 88209
Inhoud: 5 cirkels met aandachtsgebieden, formaat 120 mm. 16+6=22 blaadjes met magneetjes, formaat 90 x 60 mm. Grondplaat, formaat 350 x 220 mm. Boomstam inclusief houten standaard. Bijlage met voorbeelden, formaat A4. Antwoordformulier, formaat A4. Eén marker (uitwisbaar). Inclusief handleiding formaat A5 bestaande uit 20 pagina`s. Verpakt in een stevig transparant kunststof koffer.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie

Deze tool maakt het gesprek met ouders over de hulpvraag van hun jonge kind met TOS visueel en concreet

Het Lectoraat Logopedie – participatie door communicatie van Hogeschool Utrecht heeft de gesprekstool ENGAGE ontwikkeld. Deze tool maakt het gesprek met ouders over de hulpvraag van hun jonge kind (2-8 jaar) met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) visueel en concreet.

Hoe werkt het? Je bespreekt eerst op welk gebied en in welke situatie het kind problemen ondervindt, zoals graag communiceren, zelf begrepen worden, anderen begrijpen of taal gebruiken in gesprekken. Vervolgens vraag je dit verder uit met behulp van de onderwerpen die op magneethoudende blaadjes staan. De ouders prioriteren de hulpvraag met behulp van een boompje waar ze de blaadjes in ophangen. Dit geeft een beeld van de sterkere en zwakkere kanten van de communicatieve redzaamheid van het kind. Daarna stel je samen met de ouder een SMART participatiedoel op dat past bij de hulpvraag en geeft de ouder op een 10-puntsschaal hoe goed dit gaat bij aanvang van de behandelperiode. Na afloop van de behandelperiode evalueer je met de ouder het doel en kun je zien of de vooruitgang in het dagelijks leven klinisch relevant is. Zo ondersteunt de tool je bij het samen met ouders opstellen en evalueren van een participatiedoel voor hun kind.

Meer lezen? Bekijk hier de projectpagina met achtergrondinformatie. De ontwikkeling van ENGAGE is mede mogelijk gemaakt door FNO vanuit het programma Zorg én Perspectief.

Op vrijdag 8 november 2019 is, tijdens het congres van de NVLF, ENGAGE bekroond met de Branco van Dantzigprijs. Wij willen de auteurs Ingrid Singer, Inge Klatte en Ellen Gerrits hiermee van harte feliciteren!

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »