Sociale vaardigheden
30 kaarten (illustraties) van 165 x 135 mm. 5 houten steuntjes. 1 audio online MP3 waarop 7 eenvoudige verhalen met 2 verschillende mogelijkheden als einde (14 verhalen in totaal) staan. In een stevige kartonnen koffer (formaat 240 x 180 x 60 mm),
Lees meer1 Spelbord van 800 x 600 mm, 60 vraag- en antwoordkaartjes, 1 dobbelsteen en 4 pionnen, 10x €1 munten en 10x €2 munten. 30 taal, 30 rekenen, 30 sociale vaardigheden, 30 goede manieren, 30 weerbaarheid en 10 samenwerken kaarten. Inclusief informatieboekje
Lees meer40 kaarten in kleur, formaat 140 x 125 mm. Verpakt in kartonnen doos met handleiding.
Lees meerEen spel (14+) om samen spelenderwijs in gesprek te gaan over gezondheid. Verpakt in een stevige blikken verpakking.
Lees meer51 krachtige coachingkaartjes, formaat 87 x 56 mm, inclusief handleiding en speelwijze. Verpakt in een kartonnen doosje.
Lees meerSet van 60 (4 x 15) kaartjes in een handig doosje.
Lees meerKwartetspel (formaat 120 x 90 mm) in full color. Vanaf 7 à 8 jaar. Het boek is niet inbegrepen en kunt u bestellen met bestelnummer 89080!
Lees meerWerkboek cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren (8-14 jaar). 256 pagina’s, paperback. Auteur Paul Stallard.
Lees meer112 pagina's met vragen, uitleg en opdrachten. Paperback. Auteur: Adinda de Vreede.
Lees meerHet bordspel is verpakt in een stevige kartonnen opbergdoos, inclusief handleiding. Het spel is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar en kan met 2-5 personen gespeeld worden.
Lees meer50 speelkaarten (formaat 90 x 90 mm) in kartonnen doos met toelichting.
Lees meerBoek met 117 pagina's, paperback. Het boek geeft je alle tips en het wordt geleverd samen met het sociale vaardigheden kwartetspel. Auteur Anne Kooijman.
Lees meerSociale Vaardigheden
Alle kinderen krijgen te maken met gedrag dat voor hen of voor groepsgenoten moeilijk is. Sociale weerbaardheid helpt om slimme keuzes te maken die passen binnen de situaties.
Niet altijd is het een gebrek aan sociale vaardigheden die bij een kind of jongere ontbreken die zich moeilijk staande houdt in de sociale context. Het is goed mogelijk dat een kind of jongere in principe over voldoende sociale vaardigheden beschikt, maar deze niet inzet door andere redenen. Dat kan zijn door achterliggende problematiek, onverwerkte emoties, niet goed kunnen inschatten welke vaardigheid je op welk moment inzet en het kan zelfs een keuze zijn geen gebruik te maken van de vaardigheden die beschikbaar zijn.
Daarom is het altijd goed te onderzoeken waarom een kind of jongere vastloopt in een sociale context en of dit in de beleving van het kind of jongere ook zo is. En mocht er juist wel geoefend moeten worden in de veilige omgeving van een begeleiding of training, dan kunnen spelmaterialen hier zeer helpend in zijn.