• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Renfrew Taalschalen (RTNA)
Renfrew Taalschalen (RTNA) €138,80

Renfrew Taalschalen (RTNA)


Volledige testbatterij voor onderzoek van alle taalaspecten
Specifieke aandacht voor narratieve vaardigheden
€138,80
Bestelnummer: 88525
Inhoud: Nederlandse Aanpassing in opbergkoffer. Taalkaarten (Nr. 1 t/m 50, formaat 100 x 100 mm en 12 kaarten, formaat 140 x 100 mm). Inclusief handleiding: 148 pagina’s, formaat A5 inclusief taaltesten. De scoreformulieren zijn met behulp van de downloadcode voorin de handleiding te downloaden.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie

Handleiding en Taalkaarten (in opbergkoffer)
Kino Jansonius e.a.

In de logopedische en klinisch linguïstische praktijk heeft men behoefte aan een volledige testbatterij voor het onderzoek van alle taalaspecten. In het Nederlands taalgebied zijn reeds enkele waardevolle tests voorhanden om problemen op vlak van semantiek, morfologie en syntaxis te onderkennen. Het aanbod om pragmatische vaardigheden en meer specifiek de narratieve vaardigheid te evalueren, is eerder beperkt. Nochtans is het essentieel pragmatiek nauwkeurig te onderzoeken vanwege de relatie met de alledaagse communicatie en in het kader van differentiële diagnostiek tussen bepaalde vormen van ontwikkelingsstoornissen (Russell, 2007).

Naast het tekort aan genormeerde instrumenten voor narratieve vaardigheden, merken we dat er nog geen test beschikbaar is die de woordvinding analyseert. Woordvinding verwijst naar de snelheid waarmee een woord kan worden opgeroepen uit het lexicon. De woordenschattests die momenteel gehanteerd worden in de klinische praktijk, laten niet toe uitspraken te doen over woordvinding daar er geen tijdslimiet wordt vastgelegd. Tot slot is er nog geen test die kinderen spontaan zinnen laat uiten en waarbij men rekening dient te houden met de voorkennis van de luisteraar. De Renfrew Taalschalen Nederlandse Aanpassing lijkt deze leemtes te kunnen opvullen.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »