Het dak eraf!

Voor therapeuten en coaches: 40 uitspraken over de situatie na een echtscheiding.
Het dak eraf! wordt gebruikt in combinatie met het 3Huisjes spel. Het bestaat uit 40 kaartjes met positieve en negatieve uitspraken. Het kind mag de veertig gele kaartjes (i.t.t de afbeelding), verdelen over de 3 huisjes; het papahuis, het mamahuis of het kinderhuis (dit representeert de eigenleefwereld van het kind zoals bijvoorbeeld de school, vriendjes en sportclub). Wanneer het kind een uitspraak bij geen van de woonsituaties vindt passen, gaat het kaartje in de prullenbak. Gebruik daarvoor een potje of bakje.

Het dak eraf! is geen test maar een inventarisatie van de gevoelens en gedachtes die na een echtscheiding of uithuisplaatsing bij een kind kunnen leven. Bij zowel de positieve als de negatieve uitspraken wordt onderscheid gemaakt tussen de gevoelens van het kind en zijn beoordeling van de sfeer in de diverse woonsituaties. Het dak eraf! kan gespeeld worden met één of meer kinderen (vanaf ongeveer vier jaar) uit één gezin. Na afloop kan de therapeut de uitspraken inventariseren om het kind en zijn beide ouders beter te kunnen ondersteunen.

De vertrouwelijke informatie mag niet rechtstreeks aan de ouders worden verteld om de loyaliteit van het kind niet in gevaar te brengen!!

Duur: ongeveer 15 minuten. Scoringstijd: 10 minuten.Gebruik het samen met het 3Huisjesspel. Aantal spelers: 1 kind.
Inhoud Het spel bestaat uit: 40 gele kaartjes (i.t.t. de afbeelding), een handleiding en een scoringsformulier dat gekopieerd kan worden. De kaartjes, de handleiding en het inventarisatieformulier kunnen in de stevige kartonnen doos van het 3Huisjesspel worden opgeborgen.
Onderwerpen Basisvaardigheden, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 1/2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Media/materialen Werkbladen, kopieerbladen, Handelingsgericht materiaal, Spellen, Tests, screening, diagnose
Bestelnummer 89082
€ 25,65 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Coole Kikker Boek voor kinderen

Coole Kikker Boek voor kinderen

€ 16,50 (incl. 9% BTW)