• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
3Huisjesspel
3Huisjesspel 62,-

3Huisjesspel


Samenwerkingsspel voor kinderen en hun gescheiden ouders
Nodigt uit tot praten
€62,- €62,00
Bestelnummer: 89081
Inhoud: Het spel bestaat uit: 1 mamahuis, 1 papahuis, 1 kinderhuis dat de wereld van het kind aangeeft (b.v. school, sportclub of opa en oma), 1 dobbelsteen met een moppersmiley, 1 informatieblad voor alle volwassenen die betrokken zijn bij een echtscheiding. Inclusief handleiding. Verpakt in een stevige kartonnen doos. Leeftijd: 4-12 jaar. Speelduur: 10-15 minuten.
Informatie

Kinderen kunnen tijdens dit spel vrijuit praten over hun leven na een echtscheiding of uithuisplaatsing

Na een echtscheiding of uithuisplaatsing, wonen veel kinderen afwisselend in verschillende huizen. Met dit spel bouw je spelenderwijs een papahuis, een mamahuis en een kinderhuis op. Een kinderhuis kan van alles zijn maar het is een huisje zoals het kind het graag wil. Het kan ook de school representeren, of bijvoorbeeld zijn slaapkamer of een huis zoals hij zou willen dat het was. Terwijl je met elkaar praat, bouw je één voor één de huisjes op maar je kunt het ook als een spel spelen. Gooi met de dobbelsteen en zet samen zo snel mogelijk 3 huisjes in elkaar. De huisjes kunnen andere namen krijgen zoals het huis van opa en oma, de school, de voetbalclub of het kindertehuis. Laat het kind hier helemaal vrij in en laat het kind zelf één van de spelvormen aangeven. 3Huisjes is een uniek middel om zonder druk, samen te praten over de veranderde situatie. Het is een samenwerkingsspel, dat betekent dat het spel niet is gericht op winnen. Het is een gezellig spel waar kinderen ondertussen kunnen vertellen over van alles wat hen bezighoudt en eventueel ook over de veranderde situatie na een echtscheiding of een uithuisplaatsing.

Er zijn meerdere spelvormen: 1. Je kunt de onderdelen van de huisjes op tafel leggen en al kletsend de huisjes in elkaar zetten. 2. Je kunt de huisjes met behulp van de dobbelsteen als een spelletje opbouwen. 3. Je kunt met zelf toegevoegde poppetjes en dieren de verschillende gezinssituaties en de omgangsregeling vorm geven.

3Huisjes is een vrij en ongedwongen middel om: • Kinderen te laten vertellen over hun eigen situatie. • Te zien dat er ook een kinderwereld is die min of meer los staat van papa en mama, in de vorm van het kinderhuis, en dat je ook hier aan kunt bouwen. • Te ontdekken dat gemopper en negatief praten over elkaar een negatief effect heeft op de verschillende leefwerelden. - Het kind vrij te laten in wat hij/zij wel of niet vertelt. • Eigen invullingen te maken en toevoegingen te doen die passen bij het kind of de praktijk. • Ingezet te worden door leerkrachten, (groot)ouders, therapeuten en andere pedagogische professionals.

Gebruik het samen met Het Dak eraf!

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »