Tijd Deel 1

Werkbladen en controletoetsen met antwoorden, suggesties en achtergrondinformatie
De wijzerplaat van een klok is eigenlijk een gebogen getallenlijn van 0 tot 12. Daarom zijn we begonnen met de bekende rechte getallenlijn. Vanuit het principe “Veel doen en weinig praten” trachten we de kinderen met kleine stapjes te leren werken met tijdseenheden.

De stof is opzettelijk in series ingedeeld en hebben een controletoets, maar kunnen ook gebruikt worden als instaptoets voor de volgende serie. U kunt daaraan zien of ze voldoende ver gevorderd zijn om de volgende serie te kunnen maken.

In elke serie wordt een speciaal thema afgerond. In de praktijk wordt veel met de digitale tijdsaanduiding gewerkt. Het is gemakkelijk omdat het probleem van de ochtend- en de avondtijd daarmee automatisch is opgelost. Er zijn daarom veel oefeningen voor de analoge en de digitale tijdsaanduidingen gemaakt. Bij de analoge tijdsaanduiding is weer - voorzichtig - begonnen met de getallenlijn van 1 - 24.

Antwoorden
Elk werkblad van alle series heeft op de achterkant het volledige werkblad met antwoord staan. De werkbladen kunnen eventueel door de leerlingen zelf nagekeken worden (zelfcontrole).

Controletoetsen
De controletoetsen hebben ook op de achterkant van het werkblad de antwoorden staan. Bovendien is er een resultaatpagina opgenomen voor de administratie van de leerkracht.

Overzicht van de werkbladen:
• Van getallenlijn naar klok
• Minutenlijn. Kleine en grote wijzer. Hele uren.
• Halve uren. Kwart over het hele uur.
• Kwart voor en kwart over. 5 -10 minuten voor en over.
• Analoog en digitaal
Inhoud 90 pagina’s, formaat A4, werkbladen en controletoetsen met antwoorden, suggesties en achtergrondinformatie.
Onderwerpen Rekenvaardigheden, Zelfstandig werken
Groep/Leeftijd Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6
Bestelnummer 482031

Tips, suggesties, adviezen

€ 32,50 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Leerlingen klok

Leerlingen klok

€ 4,90 (incl. 21% BTW)
Grote Demonstratie klok

Grote Demonstratie klok

€ 29,50 (incl. 21% BTW)