Spelen of spellen

Programa i.p.v. programma: 20% van alle spelfouten wordt gemaakt in het al dan niet verdubbelen van de medeklinker. Iets minder fouten in de tegenhanger hiervan: belooning i.p.v. beloning, een korte of lange klinker dus.
'Spelen of spellen' wil daar wat aan doen; op een (mede door het gebruik van kleuren) aantrekkelijke en gedegen manier. Dit uitgebreide leer- en oefenboek bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de eenvoudige woorden, het tweede gaat over de langere woorden. Een duidelijke uitleg en instructie, en maar liefst 109 oefeningen, 2 zinnendictees en 4 toetsen helpen de leerlingen zich deze stof eigen te maken. Bovendien wordt aandacht geschonken aan zijdelingse problemen als woorden met - ig (prettig, stevig), - ven en -ffen (boven,boffen), - zen en -ssen (bazen en bassen), maar dan juist in verband met de korte en lange klinkers.

Onregelmatige woorden komen eveneens aan bod, zodat er een verdieping is van het probleem korte en lange klanken. Bij dit alles wordt steeds uitgegaan van klankgroepen i.p.v. open en gesloten lettergrepen. Ook voor dyslectische kinderen is 'Spelen of spellen' heel bruikbaar. Zij houden van regels en structuur. De zwakkere lezers en spellers zullen baat hebben bij de grotere letters en het gebruik van kleuren.

Voorbeeldpagina`s (PDF)

Antwoordenboek (PDF)
Inhoud 72 pagina`s A4.
Onderwerpen Dyslexie, Remedial Teaching, Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Bestelnummer 88967
€ 10,90 (incl. 9% BTW)
  • Koop 5 voor € 9,90 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 10 voor € 8,90 per stuk en bespaar 19%
  • Koop 30 voor € 7,50 per stuk en bespaar 32%

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: