• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Letterspelmat
Letterspelmat €24,95

Letterspelmat


Spelenderwijs letters, klanken en woordjes leren
Met afbeeldingen van klankzuivere woordjes
Afmeting mat 170 x 140 cm
€24,95
Bestelnummer: 89163
Inhoud: De letterspelmat (formaat 170 x 140 cm) is gemaakt van een sterk maar lichtgewicht non-woven materiaal en kan gewassen worden. Voorzien van spelvoorbeelden en verpakt in een kartonnen doos (formaat 240 x 220 x 50 mm). Vanaf 5 jaar.
Informatie

Letterspelmat combineert actie en leren in een vrolijk en leuk spel voor kinderen vanaf circa 5 jaar oud

Spelenderwijs leren kinderen letters, klanken en woorden. De rand van de mat bevat afbeeldingen van klankzuivere woordjes die bestaan uit 3 of 4 letters. In het midden staan alle letters van het alfabet, maar ook de tweetekenklanken om nog meer woordjes mee te kunnen maken. Ook kun je woordjes dan op verschillende manieren maken.

De eenvoudigste manier om met deze mat te spelen is een kind een woordje uit de rand aan te laten aanwijzen. Een ander kind moet dan dat woordje maken door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Maar je kunt het woordje natuurlijk ook lopen, in teams spelen door het woord met z'n tweeën op de mat te maken, je kunt dan bijvoorbeeld ook langere woorden verzinnen die niet op de rand staan. Kortom, er is heel veel mogelijk met deze leuke letterspelmat die goed aansluit bij het leerniveau van kinderen vanaf 5 jaar.

Basisspelregels: Speler 1 zegt een woord van maximaal 4 letters/klanken (voor inspiratie: kijk naar de plaatjes op de mat). Speler 2 spelt dit woord door de handen en voeten op de juiste letter/klank op de mat te plaatsen. Als dit gelukt is zonder te vallen, mag speler 2 een woord zeggen voor speler 1 (of speler 3 als je met meer mensen speelt). Zo ga je om de beurt verder!

Speel in teams: Je kunt ook in teams van 2 spelers tegen elkaar spelen. Je maakt dan met z'n tweeën het woord op de mat. Je kunt samen langere woorden maken!

Woorden stappen: Willen jullie langere woorden oefenen? Spel dan niet met je handen en voeten, maar stap van de ene letter/klank naar de volgende!

Andere taal: Je kunt de woordjes op de rand van de mat ook vertalen in bijvoorbeeld Engels. Uil = Owl, koe = cow, touw = rope. We hebben met het ontwerp rekening gehouden dat de meeste symbooltjes ook te vertalen zijn in korte Engelstalige woordjes

Woordverhaaltje: Is eerst het woord koe genoemd en speler 2 staat zonder te vallen op de juiste letters, dan kun je de uitdaging groter maken door een woordje te verzinnen wat met koe te maken heeft, bijvoorbeeld melk. Speler 2 moet dan vanuit zijn huidige houding direct het woordje melk maken zonder te vallen. Ga zo door totdat deze speler opgeeft, een fout maakt of valt en wissel om!

Raad het woord: Neem een woordje in gedachten en loop het woordje op de juiste lettervolgorde. Het andere team of je tegenspeler moet dan raden welk woordje je hebt gelopen.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »