• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Hulpwaaier Dyslexie
Hulpwaaier Dyslexie €15,95

Hulpwaaier Dyslexie


Tips en strategieën bij de hand
Marjolein Naaktgeboren en Sonja Prins
€15,95
Bestelnummer: 88504
Inhoud: Stevige waaier van 110 pagina’s, formaat 200 x 80 mm.
Informatie

Tips en strategieën bij de hand
Marjolein Naaktgeboren en Sonja Prins

Aangenomen wordt dat 5-10% van de kinderen dyslectisch is. Praktisch houdt dit in dat in elke schoolklas 1 à 2 leerlingen zitten met dyslexie. Het is belangrijk dat bij deze kinderen de dyslexie tijdig onderkend wordt om problemen te voorkomen. Er zijn speciale dyslexieprotocollen voor de school ontwikkeld, die de leerkracht hierbij kunnen ondersteunen.

Naast deze formele aanpak is de Hulpwaaier Dyslexie een handzame aanvulling die als naslagwerk kan dienen op school, in de RT-praktijk, maar ook thuis. In overzichtelijke secties worden onderwerpen als hulp in de klas, werken naar een diagnose, maar ook mythes en feiten op een rijtje gezet. Ook worden tips en adviezen gegeven over effectieve hulpmiddelen en methoden, en wordt er aandacht besteed aan de actuele criteria die gelden voor doorverwijzing naar gespecialiseerde hulp (zoals beschreven in het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling).

‘Deze hulpwaaier is ten zeerste aan te raden voor leerkrachten uit alle onderwijsniveaus. Zo hebben ze de informatie snel en makkelijk bij de hand, en hoeven ze zich niet eerst dagenlang te verdiepen in zwaardere lectuur.’ – Tijdschrift Logopedie

‘Het absolute hebbeding voor elke leerkracht uit het basis- en secundair onderwijs met een hart voor leerlingen en studenten met dyslexie’. - Lieven Coppens, Nieuwsbrief Leren

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »