• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Articulatie boek en USB-card
Articulatie boek en USB-card 56,-

Articulatie boek en USB-card


Overzicht over articulatie, fonologie en therapie
Nieuw en derde druk 2024
€56,- €56,00
Bestelnummer: 88202
Inhoud: Overzicht over articulatie, fonologie en therapie. In 34 hoofdstukken met spelideeën. Inclusief een USB-card met teksten, filmpjes, foto´s en voorbeelden van therapiemateriaal. Nieuw en derde druk 2024.
Informatie

Dit boek Articulatie is een beknopt theoretisch en praktisch overzicht voor de logopedische behandeling van kinderen met spraakontwikkelingsstoornissen
Willy Dijkstra-Buitendijk & Lenie van den Engel-Hoek

Jonge kinderen leren verstaanbaar spreken in hun vroege ontwikkeling. Daarmee kunnen ze steeds beter met hun omgeving communiceren. Kinderen met problemen in deze ontwikkeling kunnen met behulp van logopedische begeleiding geholpen worden. In dit boek is in deel I informatie over therapie van problemen in de verstaanbaarheid, onderzoek en beschikbare logopedische therapieën opgenomen, zoals deze op dit moment in Nederland beschikbaar zijn. In deel II zijn de ideeën voor verschillende werkvormen bij elkaar gezet.

De eerste uitgave van het boek Articulatie is geschreven door Willy Dijkstra-Buitendijk en Lenie van den Engel-Hoek en is de opvolger van de populaire interactieve CDROM onder dezelfde naam. Op 1 november 2013 is, tijdens het congres van de NVLF, het boek bekroond met de Branco van Dantzigprijs. Na vijf jaar werd het tijd voor een geheel herziene versie van het boek met de nieuwste ontwikkelingen en behandelmateriaal.

De logopedie is sterk in ontwikkeling. Nieuwe inzichten, wetenschappelijk onderzoek en de vraag naar evidence based werken vragen up-to-date kennis van de logopedist. Tien jaar geleden hebben de auteurs de eerste versie van de cdrom Articulatie op de markt gebracht. Theorie en praktijk van de logopedische behandeling konden we daarop combineren. Uit reacties van collega’s en door opmerkingen van de cursisten tijdens de workshop MPS bleek er behoefte aan informatie op papier. Met het boek Articulatie hebben ze gehoor gegeven aan deze vraag, in combinatie met de voordelen van een DVD. Vijf jaar later is er een geheel herziene versie uit. Niet meer met een DVD maar met een USB-card. Hier staan filmpjes op die zowel als ondersteuning van de theorie als van de verschillende werkvormen gezien kunnen worden. Nieuw zijn filmpjes van de normale fonologische spraakontwikkeling waarbij te zien is dat een kind vereenvoudigingsprocessen nog gebruikt en langzaam los laat.

Nieuw! Derde druk van het boek Articulatie met een USB-card vol filmpjes en bestanden. Met alle nieuwe terminologie (voor Nederland en Vlaanderen). Met recente ontwikkelingen over diagnostiek en behandeling voor de verschillende vormen van spraakontwikkelingsstoornissen/spraakklankstoornissen. Gecombineerd met praktische informatie over werkvormen voor de verschillende therapieën.

Inhoud: • Deel I Informatie over therapie van problemen in de verstaanbaarheid onderzoek en beschikbare logopedische therapieën • Deel II Ideeën voor verschillende werkvormen • USB-card Filmpjes en verschillende oefenbladen

Het boek is voor studenten logopedie een kennismaking met dit onderdeel van de logopedische diagnostiek en behandeling. Voor collega logopedisten is dit overzicht een ondersteuning voor de therapie van slecht verstaanbare kinderen.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »