• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Wie ben ik? inventarisatiespel
Wie ben ik? inventarisatiespel 74,-

Wie ben ik? inventarisatiespel


Een vrolijk spel waarmee een kind zichzelf beter leert kennen
5 verschillende persoonlijkheidskenmerken
€74,- €74,00
Bestelnummer: 89087
Inhoud: 1 gouden kaartje met 'Dit ben ik!, 1 zilveren kaartje met 'zo ben ik op school'. Van elk 7 kaartjes: extraversie/rood, emotionele stabiliteit/oranje, altruïsme/geel, openheid/groen, zorgvuldigheid/blauw, 7 extra kaartjes/indigo, 3 blanco kaartjes, 20 kaartjes over schoolsituaties/violet, 3 rechthoekige kaarten met 'NEE', 'Soms' en 'Zo zou ik willen zijn'. Inclusief handleiding en inventarisatieformulier, boekje met informatie over 'The Big Five', de vijf groepen van persoonlijkheidskenmerken.
Informatie

Een vrolijk spel waarmee een kind zichzelf beter leert kennen

Met behulp van de zeshoekige kaartjes in de regenboogkleuren, kan een kind zijn unieke eigenschappen in kaart brengen. Zo krijgt het meer inzicht in zijn persoonlijkheid, zoals hij deze op dit moment, ervaart. Het is een effectief hulpmiddel voor de behandelende therapeut om het kind in zijn ontwikkeling te ondersteunen. De kleuren van de kaartjes; rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo (en violet voor de uitspraken over school), zijn gekozen om te benadrukken hoe mooi elk mens is in zijn diversiteit van eigenschappen; je mag altijd zijn wie je bent. De regenboog is ook een symbool van hoop, vrede en troost.

Spelenderwijs ontstaan er gesprekken over hoe het kind zich thuis, op school en met vrienden, gedraagt. Ook kunnen kinderen daarna goed aangeven welke eigenschappen ze in de toekomst nog zouden willen ontwikkelen. De zeshoekige kaartjes in de regenboogkleuren bevatten uitspraken over de vijf verschillende persoonlijkheidskenmerken:

  • extraversie
  • emotionele stabiliteit/ neuroticisme
  • altruïsme/ gericht zijn op de ander
  • openheid/ gericht op het nieuwe
  • zorgvuldig en georganiseerd zijn/ consciëntieus zijn
    en een extra set kaartjes, met onderwerpen waar veel kinderen tegenwoordig mee worstelen


Dan is er nog een extra spel in de doos: 'Wie ben ik op school?'
Dit spel is speciaal samengesteld om te praten over de situatie op school en het gedrag dat het kind daar laat zien. Hier hoort een aparte groep violet gekleurde kaartjes bij.

Hoe werkt het?
Het kind kiest de kaartjes met uitspraken en legt die rondom het gouden kaartje 'Dit ben ik'! Zo krijgt het meer inzicht in hoe het zichzelf op dat moment ziet, wat haar of zijn voorkeuren zijn en welke persoonlijkheidskenmerken op dit moment bij haar of hem passen. In sommige kenmerken zal het zich helemaal herkennen, terwijl andere af en toe van toepassing zijn. Ondertussen ontstaan er vanzelf gesprekken over waarom het kind zichzelf op deze manier ziet en welke persoonlijkheidskenmerken het graag zou willen ontwikkelen.

Als het kind daarvoor toestemming geeft, kan er na afloop een foto gemaakt worden van de neergelegde kaartjes. Met behulp van de foto kan, op een later moment, gemakkelijk het inventarisatieformulier ingevuld worden. Deze inventarisatie is een momentopname om van daaruit de begeleiding van het kind te ondersteunen. Deze mag niet gebruikt worden als een test of een vaststaande zelfbeoordeling want ieder mens verandert voortdurend door alles wat er om hem heen gebeurt.

Leeftijd 6-18 jaar. Duur 30 minuten. Voor 1 speler met een therapeut of begeleider.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »