• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Wat als je AD(H)D hebt? Survivalgids
Wat als je AD(H)D hebt? Survivalgids €16,50

Wat als je AD(H)D hebt? Survivalgids


Doe-boek om kinderen te begeleiden met leer- en ontwikkelingsstoornissen, sociaal-emotionele thematieken
€16,50
Bestelnummer: 88500
Inhoud: Doe-boek voor kinderen met AD(H)D 8-12 jaar, 100 pagina’s, formaat 210 x 180 mm.
Informatie

Doe-boek voor kinderen met ADHD
Séverine van de Voorde

Misschien vermoed je of heb je net gehoord dat je ADHD hebt? Dan kan dit boek jou helpen! Niet iedereen met ADHD is hetzelfde. Dit doe-boek legt je op een speelse manier uit:

• Wat ADHD is en welke soorten er bestaan;
• Welke tips en hulpmiddelen je kunnen helpen thuis en op school;
• Hoe jij veel sterker kunt staan dankzij dit boek en je ADHD-hulpteam.

Praat er samen met je leerkracht, begeleider, therapeut, ouders of vrienden over. Je leert heel veel nieuws bij en het is ook gewoon leuk om te doen!

Deze survivalgidsen vertrekken vanuit een positieve aanpak en leggen de focus op de eigen kwaliteiten

Deze non-fictie doeboekjes reiken tal van tips en tricks aan voor thuis en op school, waarbij elk kind kan reflecteren op zijn eigen sterktes en valkuilen.

Positieve aanpak vanuit eigen kwaliteiten Het kind ontdekt op een speelse en positieve manier wat zijn of haar kwaliteiten zijn, hoe het beter kan leren omgaan met moeilijkheden en vooral hoe het sterker en veerkrachtiger wordt.

Doe-boeken op maat van kinderen en jongeren De kinderen gaan actief aan de slag met deze doe-boekjes: ze gaan er in lezen, schrijven, kleuren, knippen en tekenen en worden hierbij begeleid door de lieflijke monsters Zwork, Loekie en Ness. De doe-opdrachten maken de problemen begrijpbaar en bespreekbaar. Kinderen ontdekken er getuigenissen van leeftijdsgenootjes, weetjes, helpende gedachten, vragenlijsten, doe-testen en nog veel meer! Geen saaie theorieën, noch ingewikkelde oefeningen. De boekjes leggen op een heldere manier uit met welk probleem het kind kampt, wat dat met hen doet en hoe ze ermee kunnen omgaan.

Focus op reflectie en metacognitie: wat werkt voor mij? De opdrachten zorgen er voor dat het kind gaat reflecteren op de eigen situatie (interactief) en dat het inzicht krijgt in de eigen sterktes en moeilijkheden. Daarnaast ontdekt het kind welke oplossingen en hulpmiddelen er bestaan en leert het ook keuzes maken hierin.

Tips en tricks voor thuis en op school De boekjes reiken tips aan rond aanpassingen thuis en in de klas, manieren om hun gedrag en emoties beter te reguleren en ontspannende activiteiten. Ze maken zelf de keuze welke tips ze interessant vinden en willen gebruiken. Zo worden ze meester over hun eigen leer- en leefproces. De tips en tricks bestaan uit: • Concrete checklists • Preventieve hulpmiddelen • Helpende positieve gedachtenkaartjes • Doe-activiteiten die hen tot rust brengen

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »