Kindercoaching
44 full colour kaarten in stevige hardkartonnen doos met deksel. Vanaf 12 jaar.
Lees meer21 opdrachtkaarten en 144 omdenkkaarten in een opbergdoos (formaat 200 x 130 mm), inclusief handleiding.
Lees meerKwartetspel met 44 kaartjes (formaat 100 x 65 mm). Verpakt in een kartonnen doosje.
Lees meerEen praktische handleiding. 192 pagina's, paperback. Auteur Caroline van der Velde.
Lees meer48 pagina's, paperback. Auteurs Nicole Vliegen, Lieve van Lier en Mark Borgions,
Lees meer48 pagina's met prachtige prenten in kleur, hardback (formaat 267 x 256 mm). Met achterin enkele opdrachtjes en achtergrondinformatie. Auteurs An Swerts en Eline van Lindenhuizen.
Lees meer6 emotie handpoppen (260 mm hoog) met link naar online handleiding & audiobestanden, inclusief bijbehorende kleurplaten. In stevige kartonnen koffer (formaat 330 x 240 x 60 mm).
Lees meerBordspel met 9 speelborden, 6 pionnen, 8 sets met in totaal 275 opdrachtkaarten, 162 fiches/prokkels, 1 dobbelsteen, 1 kladblok met potlood. Verpakt in een stevige blikken verpakking, inclusief spelregels.
Lees meer64 stevige en duurzame, kartonnen achthoekige tegels (formaat 92 x 92 mm) en 64 puzzelstukken die samen 8 achthoeken (intelligenties) vormen. Leeftijd 5-10 jaar. In een stevige kartonnen koffer (formaat 240 x 180 x 60 mm).
Lees meer1 groot speelbord, 1 toren (uit 2 delen), 1 speelstuk ‘prinses’, 1 speelstuk ‘tovenaar’, 1 speelstuk ‘Robin’, 1 klein speelbord, 16 fiches, 1 symbolendobbelsteen, 1 getallendobbelsteen. In een stevige kartonnen opbergdoos, inclusief spelregels.
Lees meer5 dubbele kaarten met verschillende vragen, 5 uitlegkaarten (1 zijde blanco), 10 Sterrenpost enveloppen. Inclusief gebruiksaanwijzing.
Lees meerMindfulness voor kinderen (5-12 jaar) en hun ouders. 152 pagina's, paperback met downloads. Auteur Eline Snel.
Lees meerKindercoaching
Een kindercoach richt zich op het vergroten van de zelfkennis en het zelfvertrouwen van het kind en geeft daar waar nodig praktische handvatten. Een kindercoaching wordt niet geleid door specifieke methodieken. De meeste kindercoaches werken in een zelfstandige praktijk maar er zijn ook pedagogische professionals die naast een algemene agogische opleiding een kindercoachopleiding hebben gebruikt om specifieke kennis op te doen over de toepassing van coachingstechnieken bij kinderen.
Kindercoaches maken vaak gebruik van een specialisme die past bij hem of haar. Spel, creatieve werkvormen , theater, dieren, sport of muziek kunnen door coaches gebruikt worden als specialistisch middel om contact te maken en ingang te vinden bij het kind. Andere specialisaties zijn de jongerencoaches of gezinscoaches die, zoals de naam al aangeeft tieners dan wel gezinnen, begeleiden.
Een kindercoach zal het kind en de ouders helpen naar een andere vorm van begeleiding of behandeling als blijkt dat de issues waar het kind mee worstelt:
• Een langer begeleidingstraject nodig hebben dan wat binnen gemiddeld 4-6 sessie kan worden opgelost
• Specialistische kennis, begeleiding en behandeling nodig hebben
• Een langer bestaande problematiek blijkt te zijn
• Ontwrichtend is op meerdere levensgebieden
• Mogelijke signalen zijn waarvan een diagnose moet wordt gesteld of uitgesloten
• Een samenwerking nodig heeft met andere instanties waar de kindercoach geen contacten of bevoegdheid voor heeft
• Mogelijk kenmerken van psychisch, psychiatrische of medische problematiek zijn
Zo zal een kindercoach die signalen ziet van autisme bij een kind niet zelf diagnosticeren maar doorverwijzen naar een daartoe bevoegde professional. Maar een kind dat de diagnose autisme heeft, waarvan de ouders voldoende psycho-educatie en het kind eventueel behandeling hebben ontvangen, zal van een kindercoach wel ondersteuning in een aantal praktische dagelijkse bezigheden kunnen krijgen.
Een ander voorbeeld is dat een kind dat wordt gepest door een kindercoach geholpen kan worden in het vergroten van zijn zelfvertrouwen. Maar als het pesten dusdanige schade heeft aangebracht dat het pesten trauma heeft veroorzaakt en vastzittende denkpatronen heeft veroorzaakt, zal een psycholoog hier behulpzaam in kunnen zijn.
In zijn algemeenheid kun je zeggen dat een kindercoach een lichte vorm van begeleiding geeft op kortdurende vraagstukken. Dus daar waar een gezonde ontwikkeling tijdelijk wat bijsturing en ondersteuning nodig heeft.