> Mis geen aanbiedingen 

> Gratis kopieerbladen

> Actuele informatie
                        


 
  Word Facebook-Fan voor nieuws en tips rondom het thema leren.  Volg ons op Twitter voor nieuws en tips rondom het thema leren.
Close [x]

Okidootjes Veerkracht

• Positieve focus
• Omgaan met verandering, tegenslag en andere stressvolle situaties
• Oplossings- en doelgericht denken

Leer positief denken én doen!
Sterke gedachten om stevig in je schoenen te staan. Hoe ga je om met verandering of tegenslag? Hoe herstel je jezelf en pak je de draad weer op? Wat er ook gebeurt, ik kan het aan!

Okidootjes zijn sterke gedachten die jou helpen om je veerkracht te vergroten en stevig in je schoenen te staan. Okidootjes zijn als groter broertje/zusje van de EigenWijsjes te gebruiken als DE logische volgende stap in de positieve ontwikkeling, groei en mindset van alle kinderen vanaf 8 jaar tot 108.

Op ieder Okidootje staat een sterke gedachte met daaronder een specifiek kenmerk van veerkracht. Okidootjes zijn samengesteld op basis van diverse wetenschappelijke studies over de belangrijkste kenmerken van veerkracht. In totaal zijn dit 51 bouwstenen (3x 17 kenmerken) die je kunt gebruiken in alledaagse situaties om veerkracht mee op te bouwen. De 17 belangrijkste kenmerken van veerkracht zijn in kaart gebracht en onderverdeeld in 6 thema’s. Een handzaam overzichtskaartje is te vinden in het doosje Okidootjes. Okidootjes kun je individueel gebruiken, in groepjes van 2 tot 4 spelers, of zelfs met een grotere groep of hele klas.

Spelvorm 1: Okidootje van de dag/week
• Versterk je veerkracht met de Okidootjes in alledaagse situaties. Trek één kaartje. Stel jezelf daarbij de volgende vragen:
• Klopt het?
• Hoe kan dit kaartje mij helpen?
Extra COACHINGvragen: Heb je een Okidootje waar je meer aandacht aan wilt besteden? Gebruik dan de extra vragen voor verdieping. Deze coachingvragen vind je op een apart kaartje in het doosje Okidootjes.

Spelvorm 2: TIP-TOP-spel
• Ontdek en leer spelenderwijs hoe je met een positieve focus naar jezelf en naar de ander kunt kijken. > Je geeft een TOP (= compliment). Geef een Okidootje als een compliment. Daarbij leg je uit waarom je vindt dat jij of de ander dit al kan. Vertel daarbij ook waaraan je dat merkt: geef een voorbeeld. > Je geeft een TIP= (ondersteuning). Geef een Okidootje als steuntje in de rug. Leg uit hoe jij denkt dat dit kan helpen.

Spelvorm 3: Mijn TOP-3
• Leer spelenderwijs en ontdek hoe je met een positieve focus naar jezelf kunt kijken. Even een kwaliteitsmomentje voor jezelf. Wat is jouw TOP-3 van dit moment? Wat kan ik en doe ik al? De uitleg van deze spelvorm vind je in het doosje Okidootjes.

Spelvorm 4: ZES op een RIJ
6 TIP’s voor jezelf
• Ontdek welke kenmerken van veerkracht je al hebt of nog nodig hebt. Met dit spel probeer je van ieder thema een kaart te krijgen. Degene die als eerste alle zes kleuren heeft verzameld, ‘ZES op een RIJ’, ontvangt van iedere speler een zelf uitgekozen TOP-kaart als compliment. De uitleg van deze spelvorm vind je in het doosje Okidootjes.
Inhoud 51 krachtige coachingkaartjes, formaat 87 x 56 mm, inclusief handleiding en speelwijze. Verpakt in een kartonnen doos.
Media/materialen Spellen
Bestelnummer 88247

Tips, suggesties, adviezen

€ 11,95 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

VisoDidac Mimiek!

VisoDidac Mimiek!

€ 24,90 (incl. 21% BTW)
ColorCards - Sociaal gedrag

ColorCards - Sociaal gedrag

€ 47,90 (incl. 21% BTW)