Al pratend wijs

Een goede mondelinge taalvaardigheid (spreken en luisteren) is niet alleen cruciaal voor de lees- en schrijfontwikkeling, maar heeft ook invloed op het welbevinden van kinderen. Kinderen die mondeling vaardig zijn, kunnen aangeven wanneer ze verdrietig, boos of blij zijn. Ze kunnen anderen begrijpen en zijn in staat kennis en ideeën te delen. Dit zijn essentiële vaardigheden die een basis leggen voor onder andere schoolsucces én het goed functioneren in de samenleving.
Echter, bij de start in groep 1 heeft ongeveer 25 procent van de kinderen een achterstand in de taalontwikkeling door onvoldoende taalaanbod in de (thuis)omgeving. De kans dat zij later (lees)problemen ontwikkelen is groot. Het is daarom van belang dat pedagogisch medewerkers en leerkrachten in de onderbouw er alles aan doen om deze achterstanden te beperken en om nieuwe achterstanden te voorkomen.

Dit boek biedt hiervoor praktische handvatten. Daarnaast is er aandacht voor de signalen en belemmeringen van een taalontwikkelingsachterstand en een taalontwikkelingsstoornis. Ook komt het monitoren en gebruik van objectieve observatie-instrumenten aan bod. Verder lees je hoe je ouders meer kunt betrekken bij de leeromgeving van hun kinderen.
Inhoud 160 pagina`s (formaat 260x180x15 mm). Eveline Bogers.
Bestelnummer 88987

Tips, suggesties, adviezen

€ 24,95 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Suus & Luuk boek: Praat, denk en doe

Suus & Luuk boek: Praat, denk en doe

€ 115,00 (incl. 9% BTW)
Leren praten met plezier

Leren praten met plezier

€ 57,00 (incl. 9% BTW)
Communicatieve taaltherapie

Communicatieve taaltherapie

€ 61,50 (incl. 9% BTW)
Communicatiekaarten TOS

Communicatiekaarten TOS

€ 34,99 (incl. 21% BTW)