Specifieke taalstoornissen

Behandelen en begeleiden in zorg en onderwijs
Kinderen met specifieke taalstoornissen (ook wel ESM genoemd) hebben zowel problemen in de communicatie als op andere ontwikkelingsgebieden. Dit boek biedt de professional een theoretisch kader en praktische handvatten om deze kinderen te helpen. Het boek bestaat uit twee delen.

Het eerste deel beschrijft wat een specifieke taalstoornis is en welke problemen zich voordoen op ontwikkelingsgebieden die hiermee samenhangen. De meest recente neuropsychologische en linguïstische inzichten worden in relatie tot specifieke taalstoornissen besproken. Aansluitend wordt de diagnostiek van taalstoornissen beschreven.

Het tweede deel geeft praktische handvatten voor het begeleiden van kinderen en jongeren met specifieke taalstoornissen. Beschreven wordt hoe de ontwikkeling van taal, sociaal-communicatieve vaardigheden en lezen gestimuleerd kan worden en wat het belang is van ondersteunde communicatie. Vervolgens wordt uitgelegd hoe de professional interventies op maat kan maken om spraak- en taalproblemen te verminderen.
Inhoud 224 pagina`s, formaat 245 x 170 mm
Onderwerpen Logopedie
Media/materialen Vakliteratuur
Bestelnummer 87529

Tips, suggesties, adviezen

€ 33,95 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Toverwoorden Heksenspreuken

Toverwoorden Heksenspreuken

€ 76,90 (incl. 21% BTW)
Myofunctionele Oefenordner

Myofunctionele Oefenordner

€ 98,50 (incl. 21% BTW)