Visueel/semantische stoornissen

Daniela Busscher-Weber, Jan Oskamp

“Visueel-semantische stoornissen“ is geschikt voor de behandeling van lexicaal-semantische stoornissen in combinatie met de verwerking van afbeeldingen c.q. de visuele waarneming van objecten.

Op de 250 oefenbladen zijn, afhankelijk van het deel van de oefening, één tot zes afbeeldingen gecombineerd met woordstimuli. In totaal zijn daarvoor 500 verschillende zwartwit pentekeningen van alledaagse voorwerpen gemaakt. In 9 hoofdstukken zijn telkens bepaalde classificerende en situatieve relaties weergegeven, die vaak door lexicaal-semantische c.q. visueel-semantische stoornissen getroffen worden:
- Cohyponymie 1
- Cohyponymie 2
- Deel-geheel 1
- Deel-geheel 2
- Deel-geheel - semantische verwantschap
- Deel-geheel-concept
- Semantische velden
- Situatieve relaties
- Homoniemen
Neurolinguistische Afasietherapie - Therapiemateriaal
“Lexicaal-semantische stoornissen“ en “Visueel-semantische stoornissen“ zijn ontwikkeld op basis van de laatste linguïstische modellen wat betreft de verwerking van semantische relaties van woorden of in de context van visuele verwerking. Het omvat het gehele spectrum van woord- en visueel-semantische stoornissen bij afasie. De delen van het materiaal bestaan telkens uit een verzameling kant en klare oefenbladen op A4-formaat. Bij ieder deel hoort een handleiding, die naast een linguïstische en therapeutische onderbouwing van het materiaal, ook een uitgebreide materiaalbeschrijving bevat.

De eBoeken “Lexicaal-semantische stoornissen” en “Visueel-semantische stoornissen” zijn door Daniela Busscher-Weber en Jan Oskamp voor Nederland bewerkt. Beiden werken als logopedist op het Revalidatiecentrum Het Roessingh te Enschede, waar zij zich bezighouden met het onderzoek en de behandeling van afasiepatiënten.
Inhoud eBoek
Onderwerpen Dyslexie, Remedial Teaching
Groep/Leeftijd Groep 1/2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7
Bestelnummer 87245

Tips, suggesties, adviezen

€ 59,80 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Logicon

Logicon

€ 138,50 (incl. 9% BTW)
Fotoboxen Levensmiddelen

Fotoboxen Levensmiddelen

€ 99,80 (incl. 21% BTW)
Fotoboxen Werkwoorden

Fotoboxen Werkwoorden

€ 99,80 (incl. 21% BTW)