• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 1
NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 1 €38,95

NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 1


Voor leerlingen op de basisschool die de Nederlandse taal niet vaardig zijn
Auditieve ondersteuning
Voor het ontwikkelen van een basiswoordenschat
€38,95
Bestelnummer: 88655
Inhoud: 80 pagina`s, NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 1.
Informatie

NT2 Praat mee is ontwikkeld om kinderen een start te laten maken in de Nederlandse taal

Uniek aan deze serie is de Voorlezer; een ‘sprekende’ pen die de woorden hardop voorleest. 

Auditieve ondersteuning met de Voorlezer
Met het leer-luisterboek van NT2 Praat mee en de auditieve ondersteuning d.m.v. de Voorlezer kunnen leerlingen zich vanaf het eerste moment al luisterend een basiswoordenschat eigen maken. De Voorlezer is een ‘sprekende’ pen, die elk aangestipt woord (en/of het bijbehorende plaatje) hardop voorleest. De leerlingen kunnen op een aantal posters en grote plaatjes met de pen op ontdekkingsreis gaan en luisteren naar wat de pen vertelt. Hierdoor bieden de materialen vooral ook uitkomst voor kinderen die nog niet kunnen lezen: de woordenschat wordt auditief aangeboden. De mogelijkheden van de Voorlezer zijn eindeloos! Behalve auditieve ondersteuning uit het boek, worden er 800 ‘slimme’ stickers meegeleverd. Elke sticker is te koppelen aan de Voorlezer en via de opnamefunctie spreek je je eigen teksten in. Zo plak je die sticker mét luistertekst overal waar je maar wilt: in andere leerboeken, in leesboeken, in je lokaal, in schriften, etc. Met de Voorlezer ontdekken kinderen auditief de wereld om zich heen – letterlijk. Omdat het leer-luisterboek en de werkbladen zich richten op de eerste stappen van de leerlingen in een nieuwe taal, staat het maken van een woordenschat centraal. Het leer-luisterboek begint met een inleiding op het Nederlandse alfabet (binnenkant omslag voorin). Behalve het klassieke alfabet kunnen de kinderen ‘luisteren’ naar een fonetisch alfabet, zodat ze de klank van een letter(combinatie) horen en de klank een (of meer) letter(s) kunnen geven. NT2 Praat mee is voornamelijk gericht op het aanleren van de Nederlandse spreekvaardigheid.

Voor wie is NT2 praat mee geschikt?
NT2 Praat mee richt zich vooral op leerlingen in de basisschoolleeftijd die de Nederlandse taal niet vaardig zijn, en (meestal) in de loop van het schooljaar instromen in het Nederlandse schoolsysteem. Deze nieuwkomers volgen onderwijs in taalklassen en basisgroepen. NT2 Praat mee is zeer goed afgesteld op de behoeften van deze leerlingengroep, en is vooral effectief in de eerste maanden van het leren van een nieuwe taal.

Voordelen van NT2 praat mee
NT2 Praat mee kan door nieuwkomers in gewone basisschoolgroepen en in taalklassen gebruikt worden om zelfstandig te leren. Om de andere leerlingen niet te storen, kunnen de leerlingen van de Voorlezer gebruik maken i.c.m. een koptelefoon. Het werken met het leer-luisterboek is daarom zeer gunstig voor nieuwkomers die (nog) niet aan het gewone onderwijs kunnen deelnemen. Het geeft deze leerlingen nieuwe mogelijkheden in het intensieve contact met de Nederlandse taal: ze leren op hun eigen tempo en herhalen zoveel als ze willen.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »