• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Het grote beroepenboek van Tuk
Het grote beroepenboek van Tuk €21,99

Het grote beroepenboek van Tuk


Beroepen-prenten-boek
Handig boek met veel plaatjes en grappige voorleesversjes
Wat zou jij later willen worden?
€21,99
Bestelnummer: 89254
Inhoud: Het grote beroepenboek van Tuk is een full-color beroepen-prenten-boek met voorin het boek tips voor de voorlezers. 96 pagina`s, uitgevoerd in hardcover, formaat 280 X 230 mm.
Aanvullende informatie (PDF):
Informatie
Beroepen-prenten-boek
Betty Sluyzer
 
Het grote beroepenboek van Tuk is een handig en leuk boek met veel plaatjes en grappige voorleesversjes voor alle kinderen die weleens praten over wat ze later willen worden en willen weten wat hun ouders en grootouders voor beroep (gehad) hebben. Het is een beroepenprentenboek om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf (ongeveer) 8 jaar kunnen kinderen het boek zelf lezen. Dit boek zet aan tot fantaseren, verzinnen, nadenken en vooral plezier hebben in het praten over beroepen. Thema's: beroepen, plaatjes kijken, beeldtaal, pictogrammen, versjes, attributen, fantasie, gebruiksvoorwerpen, kleding, vervoermiddelen, woordenschat.

In Het grote Beroepenboek van Tuk staan: 45 versjes (één achterop), meer dan 300 illustraties, meer dan 250 pictogrammen, meer dan 250 namen van beroepen, 44 thema's, meer dan 20 praktische tips voor volwassenen, 44 vragen aan de kinderen.

Er zijn meer dan 2000 beroepen. Natuurlijk staan niet alle beroepen in dit boek. Er is gekozen voor meer dan 250 beroepen die kinderen vanaf 5 jaar kennen of die iets voor ze betekenen. De namen van de beroepen worden genoemd. Af en toe staan zowel de mannelijke als de vrouwelijke variant genoemd: huisman, huisvrouw. Soms zijn die namen zelf verzonnen of vereenvoudigd: Soms staat er onder de officiële beroepsnaam een makkelijker te begrijpen naam: geoloog: bodemonderzoeker. De plaatjes kunnen helpen bij het trainen van het geheugen. Bij kinderen met dyslexie of dyscalculie is soms het korte termijngeheugen niet zo goed ontwikkeld. Taal-, reken- en geheugenvaardigheden en ook de problemen op dat gebied zijn deels erfelijk. Samen een simpele vorm van memory met gezinsfoto’s spelen kan bij geheugenproblemen helpen. Of maak een memoryspel van de pictogrammen van de schutbladen.

Op de schutbladen voorin staan op de linkerbladzijde pictogrammen met de naam van het afgebeelde voorwerp eronder. Op de rechterbladzijde staan dezelfde pictogrammen met een naam van een beroep eronder. Op de schutbladen achterin is de linkerbladzijde hetzelfde als voorin. Op de rechterbladzijde staan wel dezelfde pictogrammen, maar er staan andere namen van beroepen onder dan op het rechterschutblad voorin. Op de linkerbladzijde staan steeds bovenaan de situatie, het onderwerp, het thema. Daaronder een grote illustratie om over te praten en te lachen en om dingen op aan te wijzen. En daar weer onder vind je een leuk versje om over door te praten. Het plaatje en het versje op de linkerbladzijde hebben iets met elkaar te maken.

Het kijken naar plaatjes, het zoeken en benoemen van plaatjes, het vergelijken van vormen en plaatjes, het zoeken van verschillen en overeenkomsten in plaatjes en het samen praten over plaatjes stimuleert de visuele vaardigheden van je kind. Deze vaardigheden heeft het nodig bij het leren lezen en schrijven.
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »