• LEVERING IN NL & BE VIA POSTNL
  • GRATIS VERZENDING VANAF €150,00
  • BETALING VIA IDEAL, BANCONTACT OF FACTUUR
Beroepenspel
Beroepenspel €34,80

Beroepenspel


Associatiespel m.b.t. beroepen
Welke kleding en voorwerpen horen bij welk beroep?
Zelfcorrigerend
€34,80
Bestelnummer: 89503
Inhoud: Twaalf fotokaarten (formaat 150 x 80 mm), 48 kaartjes (fomaat 75 x 75 mm) om in verband te brengen met de beroepen (4 kaartjes per beroep). In een stevige kunststof koffer (formaat 240 x 180 x 60 mm).
Informatie

Leuk spel waarbij de kinderen kennismaken met verschillende beroepen en bijhorende voorwerpen

Wanneer dit spel wordt aangeboden is het aan te raden om de kinderen eerst kennis te laten maken met de afbeeldingen op de rechthoekige kaarten en kaartjes, en daarna als voorbeeld een aantal associaties te bespreken en groeperen. De rechthoekige kaarten met personen die de verschillende beroepen representeren worden verdeeld onder de leerlingen (één of meer kaart per leerling), en de vierkante kaartjes worden met de afbeelding naar boven in het midden van de tafel gelegd. Uitgaande van de rechthoekige kaarten moet het kind de 4 kaartjes met afbeeldingen die bij dit beroep behoren proberen te herkennen en groeperen.

De groepering kunnen op twee manieren gevormd worden: Als de rechthoekige kaart een verticale afbeelding heeft, worden er twee kaartjes aan elke kant gelegd, de ene op de andere, zoals aangegeven op de verpakking van het product. Als de rechthoekige kaart een horizontale afbeelding heeft, worden er twee kaartjes er boven gelegd, de ene naast de andere en twee kaartjes er onder. De kaartjes met voorwerpen kunnen opgedeeld worden in verschillende groepen om het spel eenvoudiger te maken, volgens de kleur aan de achterzijde van de foto’s: roos, blauw, geel en groen. Op deze manier kunnen er verschillende groepen gevormd worden die samenwerken aan aparte tafels in het klaslokaal. (Opgelet bij het sorteren op achtergrondkleur: een aantal van de fiches behouden de oorspronkelijke achtergrond van de foto om een reëler beeld te geven)

Het materiaal is voorzien van een zelfcorrigerend systeem aan de keerzijde. Het kind kan vrij de kaarten verplaatsen en checken om te zien of de volgorde correct is. Associatiespel om beroepen in verband te leren brengen met de kledij en de gebruiksvoorwerpen eigen aan elk beroep. Dit materiaal baseert haar didactische inhoud op de logische associatie. De personages die op de foto's zijn weergegeven verschillen duidelijk van elkaar, zowel door de kleding als door de voorwerpen die zij bij zich hebben. Het kind kan ze eenvoudig herkennen en noemen en het nut ervan bepalen.

Het is een uitstekend materiaal voor het bevorderen van de taalontwikkeling, de uitbreiding van de woordenschat en het gebruik van de werkwoorden overeenkomstig de handelingen die op de foto's zijn weergegeven. De kennis over de beroepen uitbreiden. Het verbeteren van het vermogen om te identificeren, te onderscheiden en te rangschikken. Ontwikkeling en introductie van basiswoordenschat. Ontwikkeling van het waarnemingsvermogen, zowel ten aanzien van de voorwerpen als van de eigenschappen en functies hiervan. Het leren van vooronderstellingen maken en uitleg verstrekken omtrent het eventueel verband tussen de voorwerpen. Het verbeteren van de psychomotorische coördinatie, bij het verplaatsen en het in de goede volgorde bijeenbrengen van de kaarten.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »