Verhalendoos Wat nu?

De bal rolt de straat op, een kind mag niet meespelen met de andere kinderen, een vreemde man in een auto vraagt naar de weg - ook kleuters kunnen in een probleem- conflict- of gevarensituatie raken. De vraag is dan "Wat nu?" Hoe reageer ik ? De kinderen wordt in elk van de 18 situaties drie mogelijkheden tot handelen gepresenteerd, die tot nadenken, discussiëren en vertellen over eigen ervaringen aanzetten. Bestaat er een favoriete oplossing? Hoe kan ik ook reageren? Wat spreekt voor de ene of de andere oplossing? De kinderen erkennen, dat er situaties zijn waarin het noodzakelijk is hun hoofd koel te houden. Ze leren dat er in moeilijke situaties eerst overlegd en dan pas gehandeld moet worden en dat er meestal verschillende oplossingen mogelijk zijn.
Drie reeksen laten een duidelijke gevarensituatie zien. Bij deze reeksen zijn er kaarten met varianten van de handeling waarvoor gewaarschuwd moet worden. Deze reeksen hebben een bijzondere reflexie nodig! Daar bovenuit thematiseren twee reeksen het feit van "Een goed geheim en een slecht geheim", waarbij de kinderen leren, dat er geheimen bestaan die zich slecht aanvoelen en daarom ook verklapt mogen worden of zelfs verklapt moeten worden!
Inhoud 18 situatiekaarten met elk 3 oplossingskaarten (varianten van de handeling), totaal 72 gekleurde beeldkaarten, formaat 90 x 90 mm. Inclusief handleiding. Verpakt in een stevige kartonnen opbergdoos.
Onderwerpen Logopedie, Remedial Teaching, Taalvaardigheden, Woordenschat
Bestelnummer 89605

Tips, suggesties, adviezen

€ 28,50 (incl. 21% BTW)