Vertelimpulsen voor volwassenen

Bram en Julia

Wanneer herinneringen, de concentratie, aandacht of het geheugen minder worden of uitvallen, is het erg nuttig, concrete visuele impulsen te krijgen om met een thema aan de slag te gaan, zich dingen te herinneren of voor een moment iets te onthouden. Een gestructureerd en thematisch afgebakend aanbod helpt om de prestaties van het geheugen te stimuleren, je mogelijkheden uit te breiden en ook om verzwakking tegen te gaan. Het kaartmateriaal opent een breed oefenveld en biedt allerlei vertelmogelijkheden.
Op de kaarten zijn activiteiten afgebeeld, die het dagelijks leven structureren. De spelletjes stimuleren de cognitieve en communicatieve vaardigheden en lopen in moeilijkheidsgraad op. Naast het gezamenlijk uitwerken van de weergegeven dagelijkse situatie en de communicatie staat het stimuleren van de selectieve waarneming centraal. Een sjabloon helpt om beelddetails beter te herkennen en in een kader te plaatsen.
Inhoud 72 kaarten (formaat 90 x 90 mm) = 12 dagelijkse situaties: elke situatie wordt tweemaal weergegeven, 1 × met een vrouw (rode figuur) en 1 × (ruimtelijk gespiegeld) met een man (blauwe figuur); waarvan 48 beelddetails (4 verschillende bij elke situatie). Bij elkaar horende kaarten (triplets) bestaan uit een situatie met een rode of blauwe figuur en met daarbij telkens 2 beelddetails. Is de figuur op de situatiekaart rood, dan hebben de kaarten van een triple aan de achterkant hetzelfde nummer in het rood. Is de figuur blauw, dan is het nummer aan de achterkant van de kaarten van het triplet blauw. Inclusief handleiding en 1 kartonnen sjabloon om de beelddetails in een kader te plaatsen. Verpakt in een stevige kartonnen opbergdoos.
Bestelnummer 89655

Tips, suggesties, adviezen

€ 28,50 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

TwinFit Causa

TwinFit Causa

€ 19,80 (incl. 21% BTW)
Zeg het maar! woorden-zoekspel

Zeg het maar! woorden-zoekspel

€ 54,80 (incl. 21% BTW)
ColorCards - Voedsel

ColorCards - Voedsel

€ 65,90 (incl. 21% BTW)
Lexicaal-semantische stoornissen

Lexicaal-semantische stoornissen

€ 59,80 (incl. 9% BTW)