Zoek mij!

• 2x 3 speelborden met op iedere plaat 12 situatietekeningen
• Traint visuele waarneming en taalontwikkeling
• Te spelen op 3 verschillende niveaus
Voorbereiding van het spel
Laat de kinderen één van de 6 speelplaten kiezen (2x buiten, 2x binnen, 2x dierentuin). Ieder kind krijgt vervolgens een houten ringhouder. Wie het eerst de ringhouder vol heeft, heeft gewonnen. Het spel kan gespeeld worden op 3 verschillende niveaus. Kies de bijpassende dobbelsteen en opdracht(zoek)kaarten. De jongste speler begint.

Spel
Ieder kind start met een standaard en 15 doorzichtige ringen. Gooi met de dobbelsteen en zoek op de opdrachtkaart het bijbehorende plaatje. Welke vraag staat er bovenaan de opdrachtkaart? Zoek op de grote praatplaat het voorwerp en geef antwoord op de vraag. Op deze manier worden onderwerp, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp en voorzetsels geoefend. Door de vele verschillende situaties op de verschillende speelborden moeten de kinderen steeds andere zinnen formuleren en kan dit spel vele keren gespeeld worden. Bovendien is het oplopend in moeilijkheidsgraad. De tekeningen zijn erg grappig en dagen de kinderen uit goed te zoeken.

Bijvoorbeeld:
De aap speelt met de muis.
De aap zit op de koe.
De aap voert het meisje.
De koe wordt gevlooid door de aap.

Handleiding (PDF)
Inhoud 3 Aan beide zijden bedrukte speelborden (buiten, binnen, dierentuin) 610 x 410 mm, 30 opdrachtkaarten 230 x 75 mm, opdrachtplankje van hout, 3 kleurendobbelstenen, 1 ogendobbelsteen, 4 ringhouders, h 75 mm, 70 doorzichtige ringen. Verpakt in een stevige kartonnen doos (formaat 430 x 315 x 70).
Onderwerpen Taalvaardigheden, Woordenschat
Groep/Leeftijd Groep 1/2, Groep 3, Groep 4
Media/materialen Handelingsgericht materiaal, Spellen
Bestelnummer 89485

Tips, suggesties, adviezen

€ 109,50 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Kletshuis

Kletshuis

€ 36,70 (incl. 21% BTW)
Speelhuis

Speelhuis

€ 36,70 (incl. 21% BTW)
WoordenSchat woorden-zoekspel

WoordenSchat woorden-zoekspel

€ 39,80 (incl. 21% BTW)