LaxVox siliconen slang WIT

Productnaam Prijs Aantal
LaxVox slang WIT, 5 stuks a 35 cm
€ 16,25 (incl. 21% BTW)
LaxVox slang WIT, 5 meter op rol
€ 41,25 (incl. 21% BTW)
LaxVox slang WIT, 10 meter op rol
€ 68,75 (incl. 21% BTW)
LaxVox slang WIT, 25 meter op rol
€ 157,50 (incl. 21% BTW)
Let op: wenst u de ORANJE versie (prijs is hetzelfde) van de slang te ontvangen, geef dit dan even aan in stap 5 van het bestelproces (controleer uw bestelling) in het veld opmerkingen!

De beste slang voor de LaxVox oefenmethode voor professionele stemgebruikers
In het voorjaar van 2012 kwamen wij in contact met José Lieshout, eindredactrice van het NVZ-Bulletin van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen. Van de KNO-afdeling van het UMC Utrecht had zij vernomen van de LaxVox methode als oefenmethode om stemgeving te optimaliseren. Voor deze methode is een glas of flesje nodig met een beetje lauwwarm water en een stukje slang. Een slangetje uit Amerika kost kapitalen en een goedkoop plastic slangetje is te hard, niet altijd gifvrij, niet flexibel genoeg en niet prettig in de mond. Oorspronkelijk was de LaxVox methode bedoeld om het biomechanische proces van fonatie bij stempatiënten te veranderen. Stempatiënten hebben immers veelal een verkeerd stemgebruik. Janine Overbosch, logopediste in Rotterdam en NVZ-lid, is groot pleitbezorger in Nederland van de LaxVox methode. Zij geeft workshops bij collega logopedisten en KNO-artsen over het gebruik van de methode. Janine Overbosch wees José Lieshout op de Brevosil-ZI siliconen slang. Janine vond deze siliconen slang in de maat 9 x 12 mm namelijk de beste oplossing. Na het artikel in het NVZ-Bulletin in maart 2012 is de Lax Vox methode een begrip geworden onder logopedisten en zangleraren en wordt de Brevosil-ZI siliconen slang toegepast op scholen, universiteiten, ziekenhuizen en natuurlijk in menig logopediepraktijk in Nederland en Vlaanderen. Op YouTube is inmiddels een aantal filmpjes te vinden over de LaxVox methode.NVZ bulletin (PDF)

Oefengang bij methode LaxVox

De LaxVox slangen worden geleverd op stukjes van 35 cm en op lengten van 5, 10, 25 en 50 meter. De Brevosil-ZI siliconen slang heeft een FDA-(food)-keur, is voor levensmiddelen geschikt en daarom ook met en gerust hart toe te passen voor de LaxVox methode.
Inwendige diameter: 9 mm
Uitwendige diameter: 12 mm
Temperatuurbereik: - 60 tot + 180 °C. ( pieken tot + 200 °C. )
Norm: DIN ISO 3302-1 en FDA CFR Par. 177.2600 / BGVV
Hardheid: 60 +/- 5 ° Shore A
Onderwerpen Ergotherapie, Logopedie, Motoriek
Groep/Leeftijd Alle leeftijden
Media/materialen Therapie hulpmiddelen

Tips, suggesties, adviezen