Gehoord worden

Annemiek Deij

* Dit boek is bedoeld om iedereen die te maken heeft met slechthorendheid
* En te informeren over de invloed van gehoorverlies
Wat betekent slecht horen in het dagelijks leven van mensen met gehoorproblemen? Wat betekent het voor hun omgeving? Wat gaat slechthorenden goed af en waar lopen ze tegen aan? Hoe leert een slechthorende baby praten? Is het voor een slechthorende puber leuk om naar een discotheek te gaan? Waarom komt een sollicitatiebrief van een slechthorende nog te vaak op de ‘Neen-stapel’ en hoe wordt er gezorgd voor slechthorende ouderen?

Dit boek is bedoeld om iedereen die te maken heeft met slechthorendheid te informeren over de invloed van gehoorverlies op de ‘gewone’ dingen waarmee een mens te maken krijgt in het leven. Gewone dingen, die voor elk mens toch heel bijzonder en belangrijk zijn: leren praten, naar school gaan, vrienden maken, sporten, werken enzovoort.

In dit boek komt zowel de theorie als de praktijk aan bod. Slechthorenden leggen in dit boek uit wat het betekent om een gehoorverlies te hebben. Ze vertellen waar ze goed in zijn en waar ze moeite mee hebben. Ouders van slechthorende kinderen beschrijven hoe zij hun ouderschap beleven, hoe zij bepaalde zaken hebben aangepakt en wat hun kind hen meegeeft in het leven.
Naast theoretische informatie en ervaringsverhalen geeft de auteur veel praktische tips, voor zowel slechthorenden zelf als voor mensen uit hun omgeving. Het boek is daarom bruikbaar voor eenieder die te maken heeft met gehoorproblemen en een absolute aanrader voor iedereen die omgaat met een slechthorende, van jong tot oud.

Inhoudsopgave

Proefhoofdstuk
Inhoud Softcover boek met 232 pagina's (formaat 245 x 170 mm).
Onderwerpen Logopedie, Remedial Teaching
Groep/Leeftijd Alle leeftijden
Media/materialen Vakliteratuur, Therapie hulpmiddelen
Bestelnummer 87519

Tips, suggesties, adviezen

€ 32,75 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Gehoorbeschermer voor kinderen

Gehoorbeschermer voor kinderen

€ 19,95 (incl. 21% BTW)
WhisperPhone junior

WhisperPhone junior

€ 15,90 (incl. 21% BTW)
Clevy Hoofdtelefoon

Clevy Hoofdtelefoon

€ 24,95 (incl. 21% BTW)
WhisperPhone Duet

WhisperPhone Duet

€ 24,50 (incl. 21% BTW)