> Mis geen aanbiedingen 

> Gratis kopieerbladen

> Actuele informatie
                        


 
  Word Facebook-Fan voor nieuws en tips rondom het thema leren.  Volg ons op Twitter voor nieuws en tips rondom het thema leren.
Close [x]

ANTAT startpakket

Amsterdam Nijmegen Test voor Alledaagse Taalvaardigheden
Leo Blomert, Charlotte Koster

De ANTAT brengt de verbaal communicatieve vaardigheid van afasiepatiënten in beeld. De test richt zich niet op tekortkomingen in formele taalvaardigheid, zoals syntactische tekorten, maar juist op de vaardigheid die een patiënt nog heeft om zijn boodschap over te brengen, ondanks een taalstoornis. De test bestaat uit een aantal alledaagse scenario´s waarbij de patiënt wordt gevraagd iets duidelijk te maken, zoals bijvoorbeeld de dokter bellen voor een afspraak. Per afname zijn er eerst twee oefenscenario´s en vervolgens tien scenario´s. De scenario´s worden volgens een vast protocol afgenomen. Na afname wordt de score berekend voor: begrijpelijkheid, verstaanbaarheid. Op grond van de scores kan de ernst van de stoornis worden vastgesteld en kan een normgroep bepaald worden. Om de ANTAT vaker af kunnen nemen bij dezelfde patiënt zijn er twee parallelversies beschikbaar, ANTAT I en ANTAT II. Doel: Het doel van de ANTAT is de verbaal communicatieve vaardigheid van een patiënt met afasie in beeld te brengen. De resultaten van de ANTAT zijn het uitgangspunt van behandeling. Ook het verloop van de afasie kan met de ANTAT worden vastgesteld. De test bestaat uit de volgende onderdelen (startpakket): handleiding, 20 formulieren (ANTAT I en ANTAT II), instructiekaart, cd-rom met geluidsvoorbeelden voor het beoordelen van verstaanbaarheid.
Inhoud Verpakt in box, formaat 315 x 220 x 40 mm. Bij de scenario´s zijn tevens enkele voorwerpen nodig, zoals bijvoorbeeld een versleten schoen. Een overzicht hiervan vindt u in de hand-leiding. De afnametijd is circa 15 minuten.
Onderwerpen Logopedie, Taalvaardigheden
Media/materialen Tests, screening, diagnose
Bestelnummer 88855

Tips, suggesties, adviezen

€ 220,20 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen

Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen

€ 35,95 (incl. 9% BTW)
AAT Akense Afasie Test startset

AAT Akense Afasie Test startset

€ 794,00 (incl. 21% BTW)
K2-Brochure

K2-Brochure

€ 0,00 (incl. 9% BTW)