Autisme Survivalgids

Deze survivalgidsen vertrekken vanuit een positieve aanpak en leggen de focus op de eigen kwaliteiten. Deze non-fictie doeboekjes reiken tal van tips en tricks aan voor thuis en op school, waarbij elk kind kan reflecteren op zijn eigen sterktes en valkuilen.
Positieve aanpak vanuit eigen kwaliteiten
Het kind ontdekt op een speelse en positieve manier wat zijn of haar kwaliteiten zijn, hoe het beter kan leren omgaan met moeilijkheden en vooral hoe het sterker en veerkrachtiger wordt.

Doe-boeken op maat van kinderen en jongeren
De kinderen gaan actief aan de slag met deze doe-boekjes: ze gaan er in lezen, schrijven, kleuren, knippen en tekenen en worden hierbij begeleid door de lieflijke monsters Zwork, Loekie en Ness. De doe-opdrachten maken de problemen begrijpbaar en bespreekbaar. Kinderen ontdekken er getuigenissen van leeftijdsgenootjes, weetjes, helpende gedachten, vragenlijsten, doe-testen en nog veel meer! Geen saaie theorieën, noch ingewikkelde oefeningen. De boekjes leggen op een heldere manier uit met welk probleem het kind kampt, wat dat met hen doet en hoe ze ermee kunnen omgaan.

Focus op reflectie en metacognitie: wat werkt voor mij?
De opdrachten zorgen er voor dat het kind gaat reflecteren op de eigen situatie (interactief) en dat het inzicht krijgt in de eigen sterktes en moeilijkheden. Daarnaast ontdekt het kind welke oplossingen en hulpmiddelen er bestaan en leert het ook keuzes maken hierin.

Tips en tricks voor thuis en op school
De boekjes reiken tips aan rond aanpassingen thuis en in de klas, manieren om hun gedrag en emoties beter te reguleren en ontspannende activiteiten. Ze maken zelf de keuze welke tips ze interessant vinden en willen gebruiken. Zo worden ze meester over hun eigen leer- en leefproces. De tips en tricks bestaan uit:
- Concrete checklists
- Preventieve hulpmiddelen
- Helpende positieve gedachtenkaartjes
- Doe-activiteiten die hen tot rust brengen
Inhoud 8-12 jaar, 160 pagina’s, formaat 230 x 150 mm.
Onderwerpen Remedial Teaching
Media/materialen Vakliteratuur
Bestelnummer 88501

Tips, suggesties, adviezen

€ 15,00 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

De ander en ik

De ander en ik

€ 15,50 (incl. 9% BTW)
Slim maar...

Slim maar...

€ 29,95 (incl. 9% BTW)
Wat kun je doen als je te veel piekert

Wat kun je doen als je te veel piekert

€ 19,00 (incl. 9% BTW)
Wat kun je doen als je te snel boos bent

Wat kun je doen als je te snel boos bent

€ 18,00 (incl. 9% BTW)