Praktijkboek Metend rekenen

De praktijkboeken zijn geschreven voor de begeleider van rekenzwakke kinderen. Ze vertrekken allemaal vanuit het standpunt dat de koppeling tussen formule, handeling en verwoording leidt tot een aarzelend inzicht. Vervolgens kunnen we dit inzicht uitdiepen, versterken en stabiliseren in een speelse inoefenfase. U als begeleider vindt in ieder praktijkboek:

• Randinformatie en voorbeelden uit de praktijk
• Grondslagen die stapsgewijs tonen hoe u de koppeling tussen formule, handeling en verwoording kan aanpakken
• Speelse inoefenideeën
• Een CD met het materiaal voor de spellen zodat u deze in kleur of zwart/wit kan uitprinten.
Metend rekenen vereist, behalve rekenvaardigheid, ook een realistisch begrip van de maten zelf. Meter, liter en gram zijn weliswaar onderdelen van het metriek stelsel en lijken daarom eenvoudige toepassingen van de tientalligheid, maar kinderen zover brengen dat zij de realiteit achter de getallen vatten, blijkt altijd weer een hele opgave. De tijdmeting, die zestigtallig is, is helemaal een berucht struikelblok. En hoe brengt u de waarde van geld over? In dit praktijkboek over metend rekenen vindt u concrete en gedetailleerd uitgewerkte handvatten om samen met de kinderen inzicht te verwerven in het maatsysteem. Het biedt u spelsuggesties waarmee u kinderen prikkelt om aan het oefenen te gaan en een CD-rom met een schat aan attractief spelmateriaal dat u in kleur kunt uitprinten. In het laatste hoofdstuk staan er levendige redactiesommen waarin alle maten door elkaar worden aangeboden.
Inhoud Praktijkboek met 152 pagina’s A4, handleiding die zorgvuldig, in kleine stappen, de verschillende maten verkent. 1 CD-rom met 45 kleurige spellen (In totaal 122 pagina’s), 4 tabellen en 3 grote prenten voor de redactiesommen.
* Meter
* Liter
* Gram
* Euro
* Tijd
* Omgaan met maten in de realiteit
Onderwerpen Rekenvaardigheden, Remedial Teaching
Bestelnummer 89630

Tips, suggesties, adviezen

€ 31,90 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Praktijkboek Rekenwereld tot 20

Praktijkboek Rekenwereld tot 20

€ 31,90 (incl. 9% BTW)
Praktijkboek Rekenwereld tot 100

Praktijkboek Rekenwereld tot 100

€ 31,90 (incl. 9% BTW)
Praktijkboek Rekenwereld tot 1000

Praktijkboek Rekenwereld tot 1000

€ 31,90 (incl. 9% BTW)