Het Grote Taalspel

Spannend bordspel om spelenderwijs allerlei taalonderdelen te oefenen
De nieuwe editie van Het Grote Taalspel! Uitgebreid met een extra vragenset op makkelijker niveau. Nu 1.300 vragen voor groep 3 t/m 8. Leerzaam speelplezier voor jong en oud.
Wat betekent ‘Op een houtje bijten’? Hoe schrijf je het meervoud van tante? Welk lidwoord is onbepaald: de of het of een? Noem een werkwoord dat begint met een h. Wat is het tegenovergestelde van modern? Uit welke taal komt het woord ketchup? Noem een werkwoord dat begint met een h.

Speel dit spannende spel en scoor beter voor taal. Je kunt het op school en thuis spelen, met je vrienden of met je familie. Ook geschikt voor anderstaligen en NT2. Je kunt zelf beslissen hoe lang het spel duurt. Superspannend van A tot Z!

Met Het Grote Taalspel oefenen kinderen of spelenderwijs allerlei taalonderdelen, zoals woordenschat, spelling, meervoud, voorzetsels, vervoegingen, verkleinwoorden, uitdrukkingen, woordraadsels en nog veel meer. Kinderen uit verschillende jaargroepen kunnen samenspelen. Of speel met het hele gezin. Ook voor (groot-)ouders en oudere kinderen een leuke manier om kennis op te frissen. Natuurlijk voldoen alle vragen aan de nieuwste spellingeisen.

Wie komt het verst in het alfabet? Wie de meeste vragen goed heeft, gaat het snelst van A naar Z. Voor elk goed antwoord schuif je een plaats in het alfabet op en krijg je bovendien een letterfiche. Als je van je letters een woord kan leggen, mag je extra plaatsen vooruit. Maar let op: als je een kanskaart trekt, kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Wie het eerst bij de Z is, heeft gewonnen. Je kunt het spel ook op tijd spelen: wie in bijvoorbeeld 20 minuten het verst is, heeft gewonnen. Variant: begin eens bij Z en speel terug. Of begin bij een andere letter in het alfabet.
Inhoud Prachtig geïllustreerd spelbord op groot formaat (500 x 500 mm), 4 pionnen, 1 kleurendobbelsteen, 1 cijferdobbelsteen, 150 letterfiches, 20 kanskaartjes, een taalhulpkaart en spelregels. Set vragenkaarten A met 600 vragen voor groep 4 – 5 en set vragenkaarten B met 700 vragen voor groep 6 – 8 plus antwoorden en uitleg. Voor 2-4 spelers of teams. Leeftijd: 7 – 99 jaar.
Onderwerpen Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Oudere leerlingen
Media/materialen Spellen
Bestelnummer 88554

Tips, suggesties, adviezen

€ 35,95 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: