> Mis geen aanbiedingen 

> Gratis kopieerbladen

> Actuele informatie
                        


 
  Word Facebook-Fan voor nieuws en tips rondom het thema leren.  Volg ons op Twitter voor nieuws en tips rondom het thema leren.
Close [x]

Toverstapels IB/RT-set +/- tot 20

* Leren en automatiseren van optel- en aftreksommen
Uitdagende rekenspellen met unieke zelfcontrole: didactisch doordacht!
13 oefenkaarten worden een zelfcontrolerende Toverstapel! Voor het leren en automatiseren (en begrijpen!) van optel- en aftreksommen kunnen leerlingen aan de slag met de doordachte serie Toverstapels. Die biedt een motiverende oplossing in kaartspelvorm, voorzien van verrassende zelfcontrole en perfecte visualisering van wat een een optel- of aftreksom is.

Werken met Toverstapels?
In een doosje zitten 13 kaarten van verschillende optel- en aftreksommen. Op de voorkant van elke kaart staat de visualisatie (met gekleurde bolletjes) en de rekensom. Op de achterkant staat de uitkomst van één van de sommen, maar nooit van de rekensom op hetzelfde kaartje!

Toverstapels kun je zo spelen:
- De leerling legt de 13 kaarten van één serie voor zich met de uitkomsten naar boven. (elke serie heeft een eigen kleur, alle kaartjes een eigen volgnummer)
- Hij pakt 1 kaart, draait deze om en lost de som op: zoek tussen de overige kaarten de juiste oplossing.
- Het antwoord kan gecontroleerd worden a.d.h.v. de visualisatie van de som.
- Vervolgens draait de leerling kaart 2 om en zoekt tussen de oefenkaarten weer naar de kaart met de juiste uitkomst.
- Het spel is afgelopen als de stapel helemaal is opgelost! Het 'magische' van Toverstapels zit bij de 13e kaart: het antwoord van die kaart staat (als het goed is) op de achterkant van kaart 1. Is dit antwoord fout dan begin je overnieuw omdat er ergens een fout is gemaakt. Antwoord goed: je bent een tovenaar!

Voor wie zijn de Toverstapels geschikt?
Toverstapels Optellen & Aftrekken is geschikt voor leerlingen in groep 3 en 4 die leren optellen en aftrekken tot 20 en deze sommen leren automatiseren. Voor scholen die dat willen, zijn bepaalde oefenspellen ook eind groep 2 in te zetten. De 4 spellen zijn oplopend in moeilijkheidsgraad (start - eenvoudig - moeilijk - pittig). Daarnaast zijn Toverstapels een welkom hulpmiddel voor gebruik binnen de rt. Toverstapels is een ontzettend leuk, motiverend en leerzaam tafelspel dat zelfstandig, in tweetallen en kleine groepjes kan worden gespeeld.

Schoolset of IB/RT-set?
- De IB/RT-set bevat de 4 doosjes kaartspellen van de Toverstapels Optellen & Aftrekken.
- De schoolset bevat 3x de IB/RT-set.
Inhoud 4 spellen in 4 boxjes
Groep/Leeftijd Groep 3, Groep 4
Media/materialen Handelingsgericht materiaal, Spellen
Bestelnummer 88614

Tips, suggesties, adviezen

€ 34,50 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: