Sudoku-Puzzels

Deze sudoku-puzzels zijn ontwikkeld voor mensen die graag alleen of in een groep sudoku’s maken.
Dat kunnen kinderen en jongeren zijn, maar natuurlijk ook volwassenen en in het bijzonder senioren die mentaal fit willen blijven. In tegenstelling tot een normale sudoku, waarbij de oplossing in een sudoku-schema wordt genoteerd, bestaan de sudoku-puzzels uit stevig karton, zijn ze over de tafel te schuiven en ondervinden ze nauwelijks slijtage. Daardoor vormen ze vele jaren lang een slimme spelbegeleider voor mensen die graag aan denksport doen.

Elke sudoku-puzzel bestaat uit 9 delen. Op elk deel zijn horizontaal en verticaal vier verschillende objecten afgebeeld. Doel van het spel is om de negen delen in een 3x3 kwadrant te ordenen zo dat elk object in elk deel en in elke kolom slechts 1 keer voorkomt, net als bij de klassieke sudoku. Het oplossen is moeilijker dan men denkt en lukt zelden meteen. Het geeft daarom bijzonder veel plezier om de puzzel in groepen van 2-4 speldeelnemers op te lossen. Daarbij komt er dan naast het zuivere oplossen van de puzzel een veelheid aan communicatieve processen aan bod die de spraakcompetentie duurzaam beïnvloeden.

Op de achterkant van de sudoku-puzzels zijn steeds 4 delen gemarkeerd die samen een zeer eenvoudig 2x2 kwadrant kunnen vormen. Deze eenvoudige variatie is bedacht voor mensen die door het oplossen van negen delen overvraagd worden.

De speldeelnemers versterken hun algemene denk- en combineervaardigheden, hun concentratie en doorzettingsvermogen. Daarmee zijn deze sudoku-puzzels niet alleen een vrolijk tijdverdrijf, maar ook een zinvolle training voor een toename van belangrijke mentale basisprestaties. En dat geldt voor alle mensen, ongeacht leeftijd.
Inhoud 4 sudoku-puzzels in de thema’s gebruiksvoorwerpen, hoeveelheden, voorzetsels en grafische verschillen, 1 speluitleg. Verpakt in een kartonnen opbergdoos. Voor 1-4 spelers vanaf 5 jaar.
Onderwerpen Logisch denken, Taalvaardigheden
Groep/Leeftijd Alle leeftijden
Media/materialen Spellen
Bestelnummer 70019

Tips, suggesties, adviezen

€ 34,80 (incl. 21% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Max Denksport voor Profs: Bomen en Eilanden

Max Denksport voor Profs: Bomen en Eilanden

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Denksport voor Profs: Tatami/Baksteenen

Max Denksport voor Profs: Tatami/Baksteenen

€ 21,80 (incl. 21% BTW)
Max Oefenkaarten - Denkwerk voor gevorderden

Max Oefenkaarten - Denkwerk voor gevorderden

€ 21,80 (incl. 21% BTW)