NT2 Praat mee 11+ leer- en luisterboek 1

NT2 Praat mee is ontwikkeld om kinderen een start te laten maken in de Nederlandse taal. Uniek aan deze serie is de Voorlezer; een ‘sprekende’ pen die de woorden hardop voorleest.

NT2 Praat mee bestaat uit de volgende onderdelen:
NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 1
NT2 Praat mee 6+ werkbladenmap 1 incl. online lic leerboek
NT2 Praat mee 6+ woordenboekje 1
NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 2
NT2 Praat mee 6+ werkbladenmap 2 incl. online lic leerboek
NT2 Praat mee 6+ woordenboekje 2

NT2 Praat mee 11+ leer- en luisterboek 1
NT2 Praat mee 11+ werkbladenmap 1 incl. online lic leerboek
NT2 Praat mee 11+ woordenboekje 1
NT2 Praat mee 11+ leer- en luisterboek 2
NT2 Praat mee 11+ werkbladenmap 2 incl. online lic leerboek
NT2 Praat mee 11+ woordenboekje 2

NT2 Praat mee leer- en luisterboek rekenen
NT2 Praat mee kleuters kijk- en luisterboek
Auditieve ondersteuning met de Voorlezer
Met het leer-luisterboek van NT2 Praat mee en de auditieve ondersteuning d.m.v. de Voorlezer kunnen leerlingen zich vanaf het eerste moment al luisterend een basiswoordenschat eigen maken. De Voorlezer is een ‘sprekende’ pen, die elk aangestipt woord (en/of het bijbehorende plaatje) hardop voorleest. De leerlingen kunnen op een aantal posters en grote plaatjes met de pen op ontdekkingsreis gaan en luisteren naar wat de pen vertelt. Hierdoor bieden de materialen vooral ook uitkomst voor kinderen die nog niet kunnen lezen: de woordenschat wordt auditief aangeboden. De mogelijkheden van de Voorlezer zijn eindeloos! Behalve auditieve ondersteuning uit het boek, worden er 800 ‘slimme’ stickers meegeleverd. Elke sticker is te koppelen aan de Voorlezer en via de opnamefunctie spreek je je eigen teksten in. Zo plak je die sticker mét luistertekst overal waar je maar wilt: in andere leerboeken, in leesboeken, in je lokaal, in schriften, etc. Met de Voorlezer ontdekken kinderen auditief de wereld om zich heen – letterlijk. Omdat het leer-luisterboek en de werkbladen zich richten op de eerste stappen van de leerlingen in een nieuwe taal, staat het maken van een woordenschat centraal. Het leer-luisterboek begint met een inleiding op het Nederlandse alfabet (binnenkant omslag voorin). Behalve het klassieke alfabet kunnen de kinderen ‘luisteren’ naar een fonetisch alfabet, zodat ze de klank van een letter(combinatie) horen en de klank een (of meer) letter(s) kunnen geven. NT2 Praat mee is voornamelijk gericht op het aanleren van de Nederlandse spreekvaardigheid.

Voor wie is NT2 praat mee geschikt?
NT2 Praat mee richt zich vooral op leerlingen in de basisschoolleeftijd die de Nederlandse taal niet vaardig zijn, en (meestal) in de loop van het schooljaar instromen in het Nederlandse schoolsysteem.
Deze nieuwkomers volgen onderwijs in taalklassen en basisgroepen. NT2 Praat mee is zeer goed afgesteld op de behoeften van deze leerlingengroep, en is vooral effectief in de eerste maanden van het leren van een nieuwe taal.

Voordelen van NT2 praat mee
NT2 Praat mee kan door nieuwkomers in gewone basisschoolgroepen en in taalklassen gebruikt worden om zelfstandig te leren. Om de andere leerlingen niet te storen, kunnen de leerlingen van de Voorlezer gebruik maken i.c.m. een koptelefoon. Het werken met het leer-luisterboek is daarom zeer gunstig voor nieuwkomers die (nog) niet aan het gewone onderwijs kunnen deelnemen. Het geeft deze leerlingen nieuwe mogelijkheden in het intensieve contact met de Nederlandse taal: ze leren op hun eigen tempo en herhalen zoveel als ze willen.
Inhoud 80 pagina`s, NT2 Praat mee 11+ leer- en luisterboek 1
Onderwerpen Logopedie, Woordenschat
Bestelnummer 88661

Tips, suggesties, adviezen

€ 34,50 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

NT2 Praat mee 6+ werkbladen 2

NT2 Praat mee 6+ werkbladen 2

€ 99,00 (incl. 9% BTW)
Voorlezer sprekende pen

Voorlezer sprekende pen

€ 49,80 (incl. 21% BTW)
NT2 Praat mee 6+ woordenboekje 2

NT2 Praat mee 6+ woordenboekje 2

€ 3,50 (incl. 9% BTW)
NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 2

NT2 Praat mee 6+ leer- en luisterboek 2

€ 34,50 (incl. 9% BTW)