Raad wat ze denken

Het spel bestaat uit 54 foto’s van personages in verschillende situaties en bevat ook 22 tekstballonnen in verschillende kleuren en vormen.
De echte foto’s zijn bedoeld om het praten van kinderen vanaf 3 jaar te stimuleren. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar zijn ze nuttig om hen te helpen hun taalgebruik te structureren, woordenschat te vergroten, om vaardigheden zoals empathie te ontwikkelen, en om emoties te herkennen. Dit spel kan zowel worden gebruikt door kleine kinderen, als door oudere kinderen en volwassenen. Het doel van de tekstballonnen is om speelse instrumenten in te zetten die de verbeelding en empathie bevorderen door middel van mondelinge taal (niet door middel van geschreven taal, ze zijn niet bedoeld om op te schrijven).

* Herkenning van emoties van andere personen in verschillende situaties stimuleren.
* Emoties en gedachten kunnen uitdrukken.
* Ontwikkeling van empathie. Het vermogen om zichzelf in de plaats van anderen te stellen.
* Verbetering van de communicatie en taalontwikkeling.
* Uitbreiding van de woordenschat met betrekking tot emoties.
* Ontwikkeling van concentratie- en observatiecapaciteit.

1. Kijk naar een van de foto’s en stel jezelf op de plaats van de personages.
2. Kies een tekstballon om verbaal uit te drukken wat elk van de personages op de foto’s aan het denken is.
3. Deze activiteit kan individueel of in groep worden uitgevoerd. Door in groep te werken, kunnen kinderen luisteren naar de meningen van anderen en leren dat één situatie verschillende gedachten en emoties kunnen opwekken in elke persoon.
Inhoud 54 fotokaarten (formaat 170 x 120 mm) inclusief 22 tekstballonnen. In een stevige kartonnen koffer (formaat 240 x 180 x 60 mm).
Bestelnummer 89517

Tips, suggesties, adviezen

€ 34,80 (incl. 21% BTW)