Coachen van kinderen met zwakke executieve functies

* Praktische strategieën voor thuis en op school
* door Peg Dawson, Richard Guare

Tegenvallende schoolprestaties worden bij veel kinderen veroorzaakt door zwakke executieve functies. Ze zijn slim genoeg, maar hebben moeite om dingen te onthouden, op tijd aan taken te beginnen of hun werk geconcentreerd af te maken. Een coach kan deze leerlingen helpen door de juiste vragen te stellen en gerichte opdrachten te geven. Met een gestructureerd programma leidt een kwartiertje hulp per dag al tot een versterking van executieve functies en aanzienlijk betere schoolprestaties.
In Coachen van kinderen en adolescenten met zwakke executieve functies presenteren de auteurs een bewezen effectief coachingsmodel. Aan de hand van een helder stappenplan leren kinderen en adolescenten niet alleen beter plannen en organiseren, maar ook hoe zij hun timemanagement, emotieregulatie en impulsbeheersing kunnen verbeteren. Elke stap in het coachingsproces is voorzien van duidelijke instructies en werkbladen. Naast individuele coaching door een volwassene komen ook klassebrede coaching en coaching door een medeleerling aan bod.

'Dit is een uniek en geweldig boek. Het biedt een zeer bruikbaar coachingsmodel voor leerlingen met zwakke executieve functies, zoals kinderen met ADHD. Het is zonder meer de meest praktische en informatieve gids over dit onderwerp.' Russell Barkley, internationaal erkend ADHD-expert

Dit boek is een heldere handleiding voor leerkrachten, coaches, (school)psychologen en andere hulpverleners die leerlingen willen helpen het beste uit zichzelf te halen. De auteurs Peg Dawson en Richard Guare hebben meerdere bestsellers over executieve functies geschreven.
Inhoud 288 Pagina's.
Bestelnummer 88858

Tips, suggesties, adviezen

€ 30,00 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Gesprekskaarten Executieve Functies

Gesprekskaarten Executieve Functies

€ 29,95 (incl. 21% BTW)
Spel Executieve Functies

Spel Executieve Functies

€ 49,95 (incl. 21% BTW)
Hulpkaarten bij Gesprekken

Hulpkaarten bij Gesprekken

€ 46,95 (incl. 21% BTW)
Interventiekaarten Executieve Functies

Interventiekaarten Executieve Functies

€ 49,95 (incl. 21% BTW)