Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen

Leen van den Dungen
Kinderen met taalontwikkelingsstoornissen krijgen al decennia lang veel wetenschappelijke aandacht. De behandeling van taalgestoorde kinderen door logopedisten gebeurde echter veelal intuïtief. Pas de laatste jaren is er meer wetenschappelijke belangstelling voor ontstaan.

Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen sluit daarop aan en biedt handvatten voor het geven van evidence based taaltherapie.

Deze uitgave bestaat uit een boek en een cd-rom. De cd-rom bevat onder meer het computerprogramma ‘Behandeldoelen taalontwikkelingsstoornissen‘. Dit maakt het de logopedist makkelijk om de behandeldoelen voor taaltherapie te bepalen en om deze vervolgens uit te werken tot een behandelplan voor elk individueel kind. Het programma is toegespitst op drie soorten doelen: taaldoelen, doelen voor communicatie en participatie, en doelen in relatie met onderliggende stoornissen.

In het boek licht de auteur het gebruik van het computerprogramma toe en legt zij een theoretische verantwoording af voor de behandeldoelen die daarin gebruikt worden. In het laatste deel van het boek worden behandelsuggesties gegeven voor kinderen met een taalniveau van 0 tot 6 jaar. Op de cd-rom zijn deze uitwerkt in de vorm van concrete thema‘s, scripts met afbeeldingen en liedjes, woordenlijsten, en een stappenplan voor taaltherapie met prentenboeken. Taaltherapie voor kinderen met taalontwikkelingsstoornissen stelt ervaren logopedisten en logopdiestudenten in staat om op een eenvoudige manier een goed gefundeerd behandelplan te ontwikkelen.

Inhoud (PDF)
Inhoud 218 pagina’s, formaat 240 x 170 mm met CD-Rom.
Onderwerpen Taalvaardigheden
Media/materialen Vakliteratuur
Bestelnummer 88213

Tips, suggesties, adviezen

€ 35,95 (incl. 9% BTW)

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Toverwoorden Heksenspreuken

Toverwoorden Heksenspreuken

€ 76,90 (incl. 21% BTW)
Logicon

Logicon

€ 138,50 (incl. 9% BTW)
MYO Myofunctionele Oefenordner

MYO Myofunctionele Oefenordner

€ 79,80 (incl. 9% BTW)